The Prodigy postavili novi rekord Terraneo festivala

| Art |

Prodigy

Nastavljajući tradiciju jednog od najatraktivnijih živućih live bendova, The Prodigy su postavili novi rekord sinoć otvorenog šibenskog Terraneo festivala. Bend je oduševio publiku dvosatnim energičnim nastupom nakon kojeg je jasno zašto na svojoj listi zahtjeva od organizatora traže i bocu s kisikom. The Prodigy će sigurno ostati zabilježen u povijesti Terraneo festivala jer ne samo da su nastupili pred najvećim brojem posjetitelja u njegove dosadašnje tri godine održavanja već je i prvi festivalski dan nešto prije ponoći i službeno rasprodan.

Publika na Prodigyu
Publika na Prodigyu

Preko 15 000 ljudi sinoć je prisustvovalo otvaranju i prvom danu festivala, a osim rasprodane večeri rasprodan je i festivalski kamp. Ovakvom dobrom startu Terranea doprinjeli su i ostali izvođači prvog dana poput Emiliane Torrini, The Woodsa, Norman Jaya, Koan Sounda, Kawasaki 3pa itd.

Emiliana
Emiliana

Čast da otvore Terra Stage imao je sastav Eyesburn koji je nastup započeo obradom pjesme Šejn koju u originalu izvodi legendarni Haustor. Emiliana Torrini je zagrijala publiku uz taktove pjesme Jungle Drums, dok su Fun-da-Mental bili odličan uvod u spektakl koji su poslije njih napravili već spomenuti The Prodigy. A treba spomenuti i da su publiku na samoj festivalskoj šetnici zabavljali Hot 8 Brass Band kao jedinstvena festivalska atrakcija.

Ništa manje veselo nije bilo ni na drugim festivalskim binama gde su nastupili  odlični The Woods, hrvatski miljenici Kawasaki 3P, provokativni Krankšvester dok su  na Red Bull Academy stagu svoje DJ umjeće prikazali Norman Jay, Mayavanya, DJ Spin, DJ Rashad i Petar Dundov.

The Woods
The Woods

A za pravi doživljaj ljetovanja, Terraneo se pobrinuo otvaranjem festivalske plaže koja se već prvog dana pokazala kao pun pogodak te idealno mjesto za kupanje, odmaranje i dnevno uživanje svih posjetitelja festivala. Na Terraneo plaži se održava i festivalski program ekologije i radionica koje su također privukle veliki broj zainteresiranih. Da ponovimo, ulaz na Terraneo plažu u Minerskoj slobodan je za sve posjetitelje festivala ali i za goste iz Šibenika i okolice.

Terraneo 2013. i svoj drugi dan nastavlja u istom ritmu kada su na program Bosnian Rainbows, Gang of Four, Calexico, My Bloody Valentine, Pinknoizu, Rob Garza (Thievery Corporation), Dubioza kolektiv, Mambo Kurt, Duncan Sheik i mnogi drugi. Drugi festivalski dan obilježiti će i prvi Terraneo boat party na kojem, od 18:00 – 21:00h, nastupaju DJ Oli Dobolli, DJ Raid, Black Light i MC Tone Tuoro. Cijena ulaznice za ovaj brodski tulum je 100 kuna i kupuje se na šanku na Terraneo plaži odakle brod i kreće.