The National ponovno u Hrvatskoj na SuperUho Festivalu!

| Art |

Prvo izdanje SuperUho Festivala
The National

Prvo izdanje SuperUho Festivala orijentiranog na aktualnu međunarodnu glazbenu scenu održat će se od 3. – 5. kolovoza u Šibeniku na autentičnoj i intimnoj lokaciji pristaništa TEF i gradskoj plaži BANJ, svega 10 minuta laganog hoda od katedrale Sv. Jakov.

Za razliku od hrpe kvalitetnih, ali i masovnih ljetnih festivala, SuperUho Festival po uzoru na svojeg starijeg brata Žedno uho zadržat će svoj prepoznatljiv intimni format uživanja u glazbi.

U sklopu festivala bit će organiziran i KAMP ograničenog kapaciteta, a u radijusu od 100m od središta kampa nalazit će se:

- Glavna pozornica

- Uređena plaža s popratnim sportskim i zabavnim sadržajima

- Parkiralište velikog kapaciteta

Program prvog izdanja SuperUho Festivala bit će usmjeren najvećim dijelom na rock'n'roll glazbu u najširem njenom značenju. Nastupit će trenutno najpopularniji predstavnici žanra, kao i oni eksperimentalniji i radikalniji novi izvođači na globalnoj sceni – predstavnici novog vala globalne rock scene i cross over žanrova. Na SuperUho Festivalu nastupit će i izvođači elektronske, hip hop, funk glazbe čija je poveznica upravo rock stav, koji je jasno izražen u njihovim kompozicijama i scenskom nastupu.

Prvo izdanje SuperUho Festivala
SuperUho Festival

Žednouhi u svojoj SuperUho avanturi na moru nastavljaju tradiciju promoviranja i podrške regionalne glazbene scene, te će veliki dio programa biti posvećen najkreativnijim, najkvalitetnijim nezavisnim izvođačima iz regije.

Kao prvog velikog izvođača koji će nastupiti na festivalu u Šibeniku Žednouhi najavljuju jedan od trenutno najpopularnijih aktualnih rock bendova na svijetu – THE NATIONAL što će biti njihov najintimniji nastup u Hrvatskoj još od 2007. godine i nezaboravnog koncerta u zagrebačkoj dvorani PAUK. Glavna pozornica na kojoj će The National nastupiti nalazi se svega 30-ak metara od mora. Skromna veličina prostora ispred glavne pozornice prema velikom interesu publike nagovještava vrlo intiman i jedinstven doživljaj za sve obožavatelje koji će na vrijeme nabaviti ulaznicu.

Prošla godina, s izlaskom albuma Trouble Will Find Me, postavila je bend The National u sam vrh svjetskih glazbenih zbivanja i vrtoglavo im povećala popularnost diljem svijeta. Uspjeli su dogurati do trećeg mjesta Billboardove liste najprodavanijih albuma svih žanrova, gdje su u kategoriji rock albuma odnijeli titulu najprodavanijeg rock albuma na svijetu. U isto vrijeme su se našli i na trećem mjestu UK album charta čime su službeno potvrdili titulu – najpopularnijeg rock benda

Osim The Nationala, dosad su objavljeni bendovi i izvođači Black Lips, Chelsea Wolfe, Rose Windows, Seven That Spels, ABOP, Bernays Propaganda i Diskodelija.