Stiže nam figurica koja slavi Fridu Kahlo

| Art |

Today is Art Day brend je koji na društvenim mrežama medijima dijeli priče o umjetnicima i umjetničkim radovima kako bi umjetnost i umjetnička povijest bila dostupna i zabavnija široj publici.

Kako brend raste stvorili su niz  figura, prvi lik bio je priznanje Vincentu Van Goghu, sada je na redu Frida Kahlo kao legendarna umjetnica. 

Today is Art Day pokrenuo je kampanju na Kickstarteru kako bi pronašli novac koji bi pokrio troškove financiranja malene Fride, a za samo dva dana prikupili su 14, 587 dolara, 4000 dolara više nego što im je bilo potrebno.

Kako bi imali pravo na korištenje imidža Fride Kahlo udružili su se s Frida Kahlo Corporation, koju je osnovala Isolda P. Kahlo, Fridina nećakinja. „Posvećeni smo edukaciji, dijeljenju i čuvanju umjetnosti, slike i ostavštine Fride Kahlo, figura Fride Kahlo usklađena je s našom misijom, pa smo je odlučili podržati",  rekao je Beatriz Alvarado, šef međunarodnih poslova tvrtke Frida Kahlo Corporation.

Također, dodali su zabavni i neočekivan element kao statement za njenu prepoznatljivu cvjetnu krunu, naime, figura ima miris divlje ruže.

Poznato je da je Frida imala majmune kao kuće ljubimce, a oni joj prave društvo na osam  autoportreta.

„Bila je nevjerojatna, revolucionarna umjetnica, figura će pomoći u podizanju svijesti o njenom radu, priči i osobnosti“ rekao je David Beaulieu, predsjednik uprave i osnivač Today Is Art Day.

Today is Art Day/ Frida Kahlo
Today is Art Day/ Frida Kahlo
Today is Art Day/ Frida Kahlo
Today is Art Day/ Frida Kahlo
Today is Art Day/ Frida Kahlo
Today is Art Day/ Frida Kahlo
Today is Art Day/ Frida Kahlo/ Vincent Van Gogh