Springfestival u Grazu objavio prva imena

| Art |

Već 13. godinu zaredom Springfestival se vraća u austrijski Graz, UNESCO-ov grad svjetske baštine i UNESCO-ov grad dizajna, od 29. svibnja do 2. lipnja i predstavlja nadahnjujuć i bogat spoj glazbe, tehnologije, umjetnosti i dizajna te rasprave koje imaju veliki odjek. Ove godine nastupaju SBTRKT, Justin Martin, George FitzGerald, Joy Orbison, Carl Craig i mnogi drugi.

Springfestival je jedan od vodećih europskih događaja koji spaja neke od pionira u live nastupima, DJ-eve, vizionare, kreativne umove i predvodnike digitalne ere, a svi se okupljaju kako bi slavili suvremenu kulturu. Springfestival obuhvaća glazbenu kulturu u cijelom njenom širokom spektru i spaja glazbenike, producente, pjevače i umjetnike. Svi oni stvaraju, izazivaju i inspiriraju, krše tako pravila, otvaraju umove i pomiču granice stvaranja. U doba koje se odlikuje velikim uspjehom plesne elektronske glazbe (EDM), Springfestival priznaje sve vrste glazbe, ali istovremeno drži svoj jedinstveni smjer. Rasprave u sklopu prateće konferencije Springsessions nastavljaju taj proces ujedinjavajući ljude koji žele istražiti aktualne teme, ali i gledati u budućnost.

Festival zauzima mnoga čuda grada, od zapanjujućeg Dom im Berg kluba smještenog u špilji do koncertne dvorane Helmut-List-Halle, preko klubova i bivših skladišnih, ali i kreativnih prostora. Graz nudi restorane odlikovane Michelin kvalitetom, trendy trgovine i bogatstvo kulture u mnoštvu svojih trgova, zavojitih prolaza, te urbanih prostora s utvrdom usred grada.