Slavna autorica Anita Amirrezvani stiže u Zagreb

| Art |

 

Anita Amirrezvani, Jednaka suncu, ljetno štivo
Anita Amirrezvani, Jednaka suncu

"Jednaka Suncu" knjiga je slavne spisateljice Anite Amirrezvani koja govori o promjenama u Iranskoj kraljevskoj obitelji, a mi smo vam je početkom srpnja preporučili kao idealno ljetno štivo. Sjajna vijest koju vam danas donosimo je da će iransko-američka autorica Anita Amirrezvani u utorak, 27.8., u 20 sati u Profil Mozaik Megastoreu predstavit hrvatskoj publici uoravo svoj intrigantan, bogat uzbudljiv roman "Jednaka Suncu". Razgovor s autoricom vodit će Nevena Rendeli, a ulomke iz knjige čitati će glumci Vanda Winter i Miran Kurspahić.

Anita Amirrezvani autorica je romana Krv cvijeća, koji je preveden na više od dvadeset pet jezika te je bio nominiran za nagradu Orange. Desetak je godina radila kao novinarka i plesna kritičarka za San Jose Mercury News i Contra Costa Times, a danas predaje književnost i kreativno pisanje na California College of the Arts u San Franciscu. Evo što su o njenom romanu napisali brojni svjetski mediji:

"Ovo je roman koji se ne ispušta iz ruku. Nadajmo se da će Anita Amirrezvani napisati još mnogo priča koje bacaju svjetlo na nevjerojatnu iransku povijest." 
 
The Washington Post
 

Čitajući ovaj roman osjetit ćete svilene sagove pod nogama, okus crnoga čaja u ustima, i uživati u jeziku staroga Irana u ovoj novoj priči, koja je jednako intrigantna kao međunarodno uspješan prvijenac Anite Amirrezvani ­– Krv cvijeća."

San Francisco State Magazine