Skulpture i vaze inspirirane prirodom

| Art |

Da Vetro je kolekcija staklenih posuda i skulptura proizvedena u okviru konceptualnog izložbenog prostora iz Los Angelesa jedinstvenog naziva Please Do not Enter” u suradnji s talijanskim  istraživačkim centrom Fabrica.

Kolekcija se sastoji od 30 unikatnih komada dizajniranih od strane sedam međunarodnih dizajnera koji su inspiraciju pronašli u ljudskim stavovima.

Ovo ograničeno izdanje kolekcije vaza, boca i neobičnih posuda od stakla inspirirano je aluzijom razigranih poetskih predmeta na pojedine ljudske položaje i stavove, a našu pažnju privuklo je nekoliko neobičnih komada.

 “308s” je djelo mladog dizajnera iz Litve, futurističkog oblika i inspirirano svemirom, a zapravo predstavlja pješčani sat koji mjeri 5 minuta na Marsu.

“Slipped My Mind” je kreacija talijanske dizajnerice inspirirana oblikom biste dok staklena cijev odgovara obliku lica aludirajući na ideju da su uspomene, poput cvijeća, kratkog vijeka. 

“Lorea” je neobična vaza umjetnika iz Španjolske i ima više manjih posuda koje omogućavaju drugom cvijeću i lišću rast i razvoj, aludirajući na podršku koja je ljudima neophodna. 

“Wealth Distribution” umjetnika iz SAD-a je drska interpretacija globalne distribucije bogatstva u kojoj je veći dio posude “nedostupan”.

“Cuddle” je djelo mladog umjetnika iz Koreje i ima dva odvojena staklena elementa koja čine jednu cjelinu a inspirirano je zagrljajem majke i djeteta.