Šibenik Dance Festival uz tango

| Art |

Bogati program ovogodišnjeg Šibenik Dance Festivala, koji započinje 24.srpnja svečanim otvaranjem na tvrđavi Sv.Mihovila s baletom 'Na putu' Igora Kirova, oplemenit će najsenzualniji od svih plesova – tango.

Vještine argentinskog tanga ljubiteljima plesne umjetnosti pokazat će argentinski plesač s dugogodišnjim plesnim iskustvom – Rafael Ramirez.

U bogatoj Ramirezovoj karijeri jedna se zanimljivost posebno ističe, a to je kako je kao instruktor tanga pripremao Madonnu u filmu 'Evita'.

'Bila je vrlo normalna i jednostavna, vježbali smo pokrete tanga i pritom se sjajno zabavljali. Jako je bila zainteresirana za kulturu tanga pa sam cijeli tim odveo na tradicionalno mjesto gdje se pleše tango. Madonna je bila vrlo profesionalna i vježbala je s mnogo strasti i energije. Ona je sjajna plesačica, no svjesna je da je samo vježba pravi put do savršenstva.', rekao je Ramirez o suradnji s megazvijezdom.

Ramirez će tijekom Šibenik Dance Festivala, zajedno sa Zagrepčankom Šibenskog porijekla Lucijom Lovrić održavati plesne radionice za početnike ali i iskusne plesače. Plesače će podučiti strukturi i povijesti plesa, te im prenijeti savjete kako unijeti strast u ples i osjetiti partnera svim čulima.

Majstori ove plesne tehnike, osim tjednih radionica, na zatvaranju  festivala će održati veliki plesnjak  na kojem će sudjelovati najmanje 25 parova majstora ove plesne tehnike.

'Da bi postali dobar tango plesač važna je osobnost, jer to plesača čini drugačijim i posebnim. Bitno je imati i iskustva u ljubavi, jer ne zaboravite da je tango igra između muškarca i žene, zavođenje i strast.', otkriva Ramirez jednu od tajni plesanja tanga, koji je kao ples mnogo puta tijekom povijesti bio zabranjivan u Argentini jer je prestrastven.

Rafael Ramirez tango je profesionalno počeo plesati nakon što je osvojio srebrnu medalju na natjecanju 'Metropolitano de Tango' u Buenos Airesu 1987.godine.

Njegov prvi susret s Hrvatskom bio je 2005.godine i to u Zagrebu u kojem je uživao, a osobito, kako kaže u kolačima. Oduvijek je htio posjetiti Hrvatsku jer u Argentini poznaje mnogo ljudi iz naše zemlje.

Priča s Europom krenula je još kada je u školu tanga u Buenos Airesu u kojoj radi kao učitelj, počelo pristizati mnogo Europljana, koji su ga zatim zamolili da pođe s njima u Europu podučavati. Stoga još od 1997.putuje na relaciji Buenos Aires – Europa – Buenos Aires, a podučava i u Japanu.

SDF On the Road kratki