Rodarte dizajnirale fancy kostime za Don Giovannija

| Art |

Kate i Laura Mulleavy, poznatije kao Rodarte sestre, trenutno jedne od najtraženijih i najcjenjenijih dizajnerica na svijetu, ponovo su zaplivale kostimografskim vodama. Nakon kostimografije odnosno kostima za finalnu izvedbe "Crnog labuda" u istoimenom filmu, sestre sada dizajniraju kostime za predstavu "Don Giovanni" u izvedi losanđeleške filharmonije.

Na ovom projektu, sestre Mulleavy surađivale su sa Swarovskim kako bi stvorile ukupno šest kostima za tri lika- Donna Elviru, Zerlinu i Donna Annu. Kostimi uključuju šešire, svilene haljine i perike za koje su dizajnerice koristile preko 130 000 Swarovski kristala. “Trebalo nam je neko vrijeme da se uživimo u likove, da shvatimo njihovu motivaciju i da shvatimo što uopće želimo vizualizirati. Frank Gehry, koji je radio scenografiju, na samom početku dao nam je do znanja da je glazba poanta svega i da moramo učiniti sve što je u našoj moći da to naglasimo pa smo se time vodile”, izjavila je Kate.

"Don Giovanni" imao je već dvije izvedbe u Walt Disney Concert Halu, a u planu su još dvije 22. i 24.5.  Rodate nisu samo osvojile modnu već i kulturnu kazališnu kritiku. Bravo za Rodarte!