RIP Prince: 10 najvećih hitova legendarnog Princea

| Art |


Prince

Legendarni glazbenik Prince Rogers Nelson, poznatiji kao Prince, preminuo je u 57. godini nakon što je bio hospitaliziran zbog težeg oblika gripe uslijed čega je i otkazao dva poslijednja nastupa. Iako se od bolesti nije bio oporavio, zbog silne želje i volje, ipak je nastupio u Atlanti no nakon ulaska u avion poslije koncerta, stanje mu se pogoršalo pa je hitno sletio nakon cega je primljen u bolnicu. Pustili su ga, kako je izjavio njegov glasnogovrnik, nakon nekoliko sati.

Prince je od 1978. godine do danas bio jedan od najpopularnijih i najutjecajnijih glazbenika. Njegovim glazebnim stilom dominirali su pop, R&B, funk i soul, s primjesama drugih stilova (new wave, rock, blues, jazz i hip-hop). Proslavio se 80-ih godina, a napisao je preko tisuću pjesama,  što za sebe, što za ostale glazbenike.

Tijekom karijere prodao je više od 100 milijuna ploča što ga čini najprodavanijim glazbenim umjetnikom svih vremena, a dobitnik je i Oscara u kategoriji 'Best Original Score za kultnu pjesmu Purple Rain 1985. godine. Dobitnik je mnogih glazbenih nagrada, osvojio je čak sedam Grammyja i jedan Zlatni globus. 2004. godine uvršten je u Rock and Roll Hall of Fame, a Rolling Stone ga je na listi 100 najboljih umjetnika svih vremena uvrstio na visoko 27. mjesto. U nastavku vam donosimo njegove najpopularnije pjesme prema Billboardovoj ljestvici:

Prince and Revolution: When doves cry

When doves cry

Prince -Kiss

Prince, Kiss

 Prince, Lets go crazy

Lets go crazy

Prince, Cream 

Prince, cream

Princ, Batdance 

Prince, Batdance

Prince and Revolution, Raspberry beret

Raspberry beret

 Prince, You got the look

You got the look, remix

Prince and revolution, Purple Rain

Purple Rain

The most beautiful in the world, Prince

The most beautiful girl in the world

Sign O The Times

Sign O The Times