Retrospektivna izložba Borisa Pavlina

| Art |

Sinoć je u Muzeju Marton otvorena retrospektiva radova modnog dizajnera Borisa Pavlina koji je na ovaj način obilježio presjek svoga rada i godine izlaganja svojih kolekcija na modnim revijama.

Boris Pavlin poznat je po svojim romantičnim, čipkanim i vezenim haljinama, kao i onima prekrivenim kristalićima što ga čini jednim od najpoželjnijih domaćih dizajnera koji izrađuju i vjenčanice za mladenke.

Na izložbi jednostavno nazvanoj „Retrospektiva“ koja se odnosi na posljednjih deset godina njegovog stvaralaštva, u Muzeju Marton izloženo je 50 haljina za koje autor smatra da predstavljaju sve faze njegovog rada. Izrađivane gotovo u potpunosti ručno, kroz sate i sate metukuloznog nevidljivog boda, tako su nastajale nove čipke, intrigantni uzorci načinjeni kristalima te haljine koje su idealne za nepopravljive romantičarke.

Boris Pavlin "Retrospektiva"

Izložba će biti otvorena tjedan dana i ulaz za sve posjetitelje je besplatan. Na ovaj način Boris je zapravo otvorio sezonu domaćih modnih događaja i obilježio početak Cro A Portera.

Otvorenje izložbe među prvima posjetile su Leona Paraminski koja je bila Borisovo zaštitno lice, Kristina Bradač, Edita Misirić, Matija Vuica, modni duo Boudoir, Saša Šekoranja, Luka Grubišić i brojni drugi.