Radovi naših umjetnika Silvia Vujičića i Margarete Lekić u Pekingu

| Art |

Djelo Silvia Vujičića za izložbu u Pekingu
Djelo Silvia Vujičića za izložbu u Pekingu

KONTEJNER, biro suvremene umjetničke prakse i NAMOC (The National Art Museum of China, Peking) u sklopu trećeg trijenala novomedijske umjetnosti pod nazivom thingworld: International Triennial of New Media Art koji se održava od 10. lipnja do 7. srpnja u Pekingu u Kini predstavit će radove poznatih hrvatskih umjetnika. 

Silvio Vujičić, koji  u svom umjetničkom laboratoriju čuda istražuje prijelaznost i promjenjivost prirode materije, u Pekingu će se predstavit instalacijom "Furnace for the Sublimination of Spirits, Bodies, Vessels in which Bodies are Dissolved" koja je rezultat eksperimenta s nimalo bezopasnom dozom kristalnih alkaloida ksantina, poznatijim kao kofein. Mlada umjetnica Margareta Lekić inspririrana mitološkim svjetonazorima prezentirat će se radom"Ispod čekića" kojim propituje pitanje života, energije, gravitacije i neuništivosti. 

Djelo Silvia Vujičića za izložbu u Pekingu
Djelo Margarete Lekić za izložbu u Pekingu

Trijenale prati tekuće trendove u novomedijskoj umjetnosti i kulturi stvarajući platformu za njihovu globalnu prezentaciju i teoretizaciju. Na ovogodišnjem izdanju organiziranom u suradnji s renomiranim umjetničkim institutima, sveučilištima i organizacijama  među kojima je i Kontejner iz Hrvatske  bit će izloženo 58 radova od strane 65 umjetnika i umjetničkih kolektiva iz 22 zemlje.