Punk uvertira u SuperUho Festival – Flogging Molly u Šibeniku!

| Art |

Punk uvertira u SuperUho Festival – Flogging Molly u Šibeniku!
Flogging Molly

Kamen temeljac drugog izdanja SuperUho Festivala položit će dan prije početka festivala, 3. kolovoza, jedan od najpopularnijih punk rock'n'roll bendova u svijetu i vrlo cijenjen u Hrvata – američki bend FLOGGING MOLLY. Euforičan i energičan koncert održat će se na velebnom šibenskom zdanju - tvrđavi Sv. Mihovila.

Kontrastni spoj šibenske ljepotice, tvrđave Sv. Mihovil, i socijalno angažiranog, energičnog punka obogaćenog veselim elementima irske tradicionalne glazbe najavljuje poseban i najintimniji nastup Flogging Molly do sada u Hrvatskoj. Posebnost i moć benda leži u tematici njihove lirike posvećene običnom čovjeku - radničkoj klasi. Cilj im je putem glazbe prenijeti na publiku-radničku klasu snagu i pozitivnu energiju potrebnu za borbu protiv bahatog i drskog političkog elitnog establišmenta koji iz godine u godinu sve više zanemaruje stanovništvo, što je dovelo do globalnog siromaštva, ekonomske i moralne krize. Upravo gore opisana vrijednost benda, brojni energični nastupi uživo diljem svijeta te neposredan i zdrav odnos s publikom doprinijeli su velikoj popularnosti koja i dalje neprestano raste.

Flogging Molly su osnovani 1997. godine u Los Angelesu. Ime su dobili po pubu Molly Malone gdje su imali svoje prve nastupe, a prepoznatljivi zvuk razvijaju spajajući tradicionalne irske instrumente s klasičnim rock instrumentima, kao što su gitare, bubnjevi i violine. Informacije o ulaznicama za koncert Flogging Molly kao i pogodnostima koje očekuje sve one koji posjeduju festivalsku ulaznicu za SuperUho Festival organizator će objaviti do kraja tjedna.

Punk uvertira u SuperUho Festival – Flogging Molly u Šibeniku!
Flogging Molly

Nakon što Flogging Molly rasplamsaju strasti uvodnim koncertom u SuperUho Festival koji će se održati od 4. do 6. kolovoza na šibenskom pristaništu TEF, neposredno uz more, a svega desetak minuta laganog hoda do stare šibenske gradske jezgre, nastupit će: Einstürzende Neubauten, King Khan And The Shrines, Rosetta, of Montreal, Ought, Vlasta Popić, Sun Kil Moon, VVhile, Nikky Louder i mnogi drugi izvođači čija će se imena postepeno objavljivati u sljedećih mjesec dana.

SuperUho Festival će ponovno organizirati uređen kamp u sklopu lokacije festivala, u čijem se neposrednom radijusu nalaze i glavna pozornica, uređena plaža te parkiralište velikog kapaciteta. Na svim ključnim lokacijama bit će dostupan besplatni wi-fi zahvaljujući Iskonu, koji je i 2015. godine kao generalni sponzor odlučio podržati SuperUho. Veliki večernji Iskon lounge te glazbom naoružana Iskonova dnevna pozornica na plaži Banj će tako i ove godine biti sastavni dijelovi i omiljena okupljališta festivalskih gostiju u pauzama između nastupa izvođača.