Prvi puta u Hrvatskoj: Seminar i radionice za operne pjevače s gostima iz Metropolitan opere u New Yorku!

| Art |

Prvi puta u Hrvatskoj: Seminar i radionice za operne pjevače s gostima iz Metropolitan opere u New Yorku!
Opera

Novo otvorena privatna glazbena škola "Iva Kuprešak", čiji je osnivač hrvatska operna pjevačica, čest gost nekih od najvećih opernih kuća i koncertnih dvorana na svijetu, Iva Kuprešak, organizira po prvi puta u Hrvatskoj veliki seminar za operne pjevače!

Seminar će se održati od 13.7. do 18.7. u prostorijama škole u Ljubijskoj 82. U tom razdoblju održat će se 5 radionica koje će voditi gosti pijanisti, dirigenti, operni pjevači i režiseri iz najuglednijih opernih kuća na svijetu, Metropolitan opere u New Yorku, Gran Teatre de Liceu u Barceloni, The Israeli Opera u Tel Avivu, između ostalih. Gosti predavači su: Lucy Arner (Metropolitan Opera, Gran Teatre de Liceu- Barcelona), Liora Maurer (Metropolitan Opera, The Israeli Opera), Ira Siff (Metropolitan Opera), Hans Pieter Herman (Dutch National Opera and Ballet) i Sharon Mohar (The Israeli Opera, Gran Theatre de Bordeaux).

"Na seminaru će sudjelovati 24 operna pjevača od prijavljenih 80 koje smo izabrali audicijom i procesom eliminacije putem video snimaka njihovih profesionalnih opernih izvedbi. Sudionici seminara su operni pjevači iz Hrvatske, Srbije, Slovenije, Engleske, Švedske, Nizozemske, Francuske, Rusije, Japana i Sjedinjenih Američkih Država.", izjavila je Iva Kuprešak. Ovo je uistinu jedan veliki, internacionalni seminar koji pruža opernim pjevačima u Hrvatskoj i šire mogućnost rada i uspostave kontakta s nekim od najvećih stručnjaka na području klasične glazbe, i kao takav prvi je seminar takve vrste na našim prostorima.

Prvi puta u Hrvatskoj: Seminar i radionice za operne pjevače s gostima iz Metropolitan opere u New Yorku!
Iva Kuprešak

Upravo tim događajem privatna glazbena škola "Iva Kuprešak" slavi otvaranje svojih vrata budućim, mladim, talentiranim glazbenicima. Vjerujemo kako je seminar koji će se održati u srpnju bitna vijest, ne samo za Zagreb, već i za cijelu Hrvatsku, pošto je jedinstven projekt s ciljem da pomogne glazbenoj naobrazbi i razvitku glazbene tradicije u Hrvatskoj. Ujedno, to je i dugotrajni cilj ove škole, na kojem će neumorno raditi kroz daljnju organizaciju seminara ovakve vrste, predanim radom svojih profesora, suradnjom s ostalim školama i konzervatorijima u Europi i svijetu, te suradnjom s menadžerima i agencijama u Hrvatskoj i Europi radi savjetovanja i uvođenja mladih umjetnika u profesionalni svijet klasične glazbe.

"Uistinu sam zadovoljna što mogu iskoristiti svoja poznanstva koja sam stekla radom u nekim od najvećih opernih kuća na svijetu, gdje sam i ostvarila suradnju s gostima koji dolaze u Hrvatsku, za dobrobit i napredak hrvatskog glazbenog obrazovanja i stvaralaštva. Moj cilj je kroz osnivanje i rad škole približiti sam vrh svjetskog glazbenog izražaja kvalificiranim učenicima i već profesionalnim glazbenicima kroz seminare i predavanja nekih od najvećih stručnjaka i umjetnika na području klasične glazbe. Tako škola želi pružiti rijetku priliku talentiranim hrvatskim glazbenicima da uče, te ujedno i ostvare moguću suradnju s nekim od najvećih imena iz svijeta klasične glazbe." podijelila je s nama Kuprešak te nadodala "Ovakvih seminara i događanja bi trebalo biti puno vise u Hrvatskoj kako bi mladi umjetnici bili sto vise izloženi svjetskim trendovima, te imali priliku učiti i komunicirali sa svjetski priznatim glazbenicima, agentima i voditeljima vodećih glazbenih ustanova. Ovaj seminar je jedan od mnogih takve vrste koji će organizirati škola kako bi približila Hrvatsku svijetu, i još bitnije, pridonijela razvitku glazbenog izričaja u HrvatskojJako sam ponosna i sretna što moje dugogodišnje izbivanje van domovine, studij na Columbia University u New Yorku, kao i često gostovanje na svjetskim opernim pozornicama ima neki veći smisao, a to je pomoć i ulaganje u moju domovinu."

Želimo ovom velikom hvalevrijednom projektu izvrstan odaziv i još puno uspješnih godina rada!

Prvi puta u Hrvatskoj: Seminar i radionice za operne pjevače s gostima iz Metropolitan opere u New Yorku!
Opera