Prva američka izložba Maria Testina

| Art |

Izložba Mario Testino

U svojoj tridesetogodišnjoj karijeri, Mario Testino ne samo da je uspio stvoriti i uslikati neke od najprovokativnijih kultnih modnih fotografija već je i snimio mnoge svjetski poznate osobe u intimnim i zanimljivim trenutcima te time obilježio jednu cijelu fotografsku eru. Unatoč njegovom statusu jednog od najvažnijeg i najpoznatijeg modnog fotografa u povijesti, u SAD-u nikada nije bila održana izložba u čast njegovog rada.

Izložba Mario Testino
Kate Moss, London, 2006.

Upravo zato, jučer je press druženjem najavljeno otvaranje njegove prve američke, retrospektivne izložbe u "Museum of Fine Arts" u Bostonu. Izložba se otvara 21. listopada, nositi će naziv „In Your Face“ i sadržavati će preko 125 legendarnih kampanja, oglasa, editorijala, portreta i ostalih snimaka ovog fotografa. Kustos izložbe sam je Mario Testino, a na fotografijama se između ostalih pojavljuju Kate Moss, Jennifer Lopez, Madonna, Gisele Bündchen, Princ Charles i Vojvotkinja Kate, Tom Brady i mnogi drugi.

Izložba će biti otvorena sve do 3. veljače 2013. godine pa ako vas put slučajno nanese u Boston nemojte je propustiti. Ako se ipak ne uspijete „zaletjeti“ do Bostona nemojte biti tužni jer na vas mislio Taschen koji je izdao knjigu koja ide uz izložbu i prikazuje sve fotografije koje će biti izložene, a neke od fotografija vam u galeriji donosimo i mi.