Pronađena preko 20 godina stara pjesma Severine, Sandija, I Bee i Burnaća

| Art |

Severina, Burnać, I Bee i Sandi kao mladi pjevači u pjesmi Oglasi pronađena snimka
Severina, Mladen Burnać, Ivana Banfić i Sandi 1991. godine

Prije nekoliko dana sasvim slučajno pronađen je godinama zagubljen snimak pjesme „Oglasi“ iz 1991. godine, koju su na samom početku svojih karijera zajedno otpjevali Severina Vučković, Mladen Burnać, Ivana Banfić i Sandi Cenov. Pronađen snimak sada je digitalno obrađen i remasteriran.

Prije više od 20. godina inicijator i idejni začetnik ovog okupljanja bio je Mladen Burnać, koji je tada bio lider, pjevač i gitarist aktualnog zagrebačkog rock benda simpatičnog imena „Brze Banane“. Samu pjesmu, kao zafrkanciju i parodiju na veoma popularne ljubavne oglase u tadašnjem tjedniku „Arena“, napisali su Mladen (glazba) i njegov brat Ante (tekst). Kada je bend u studiju počeo snimati pjesmu kao novi singl, Mladen je došao na ideju da bi bilo zanimljivo da u njoj ugosti još nekoliko pjevača te je tako pozvao Severinu, Ivanu Banfić i Sandija. Severinu je zapazio kao vrlo talentiranu pobjednicu nekog natječaja novih pjevača, Ivanu, kasnije poznatu kao I Bee znao je otprije kao klavijaturisticu i beck vokal bendova koji su pratili poznate pjevače, kao i Sandija koji je već pjevao u nekoliko sastava i trenutno bio u bendu „Novi Fantomi“.

Za istu pjesmu je snimljen i video spot u nakadašnjem legendarnom zagrebačkom klubu „Big Ben“, u Bogovićevoj ulici. Međutim, obzirom da su svi protagonisti ove zanimljive suradnje tada bili još neafirmirani pjevači, a te su te godine počela i ratna zbivanja, nakon samo jednog zajedničkog nastupa na Zagrebačkoj Biciklijadi u Šmidhenu, sve je ubrzo palo u zaborav, da bi kasnije ipak svi nastavili sa uspješnim solo karijerama koje traju i danas.

Pronađen je i spomenuti video spot, koji će nakon tehničke obrade, za 10-tak dana, biti po prvi puta emitiran na svim televizijama u Hrvatskoj i regiji. Zasigurno će biti simpatično pogledati kako je ova pjevačka četvorka izgledala prije toliko godina. Za sada uživajte u pjesmi i jednoj zajedničkoj fotografiji.

"Pjesma je nastala kao zafrkancija na oglasnik u tadašnjoj Areni, a za potrebe spota Severina je nabavila plavu periku i koliko se sjećam izvrsno smo se zabavljali taj dan davne 1991. godine. Spot koji ćete uskoro moći vidjeti režirao je pokojni Mladen Cesarec, a zanimljivo je to da nakon ove pjesme nitko od nas nije ponovno surađivao, iako smo svi nastavili s glazbenim karijerama", rekao nam je Mladen Burnać.

"To je bilo tako davno da mi se čini da je bilo u prošlom životu, bili smo mladi zeneseni klinci i Mladenova pjesma nam je poslužila kao zafrkancija", jutros nam je telefonski rekao Sandi Cenov.

Pjesma "Oglasi" Severine, Mladena Burnaća, Sandija i Ivane Banfić