Premijera mjuzikla "Pacijenti" oduševila prepuni Lisinski

| Art |

Dugoiščekivani mjuzikl "Pacijenti" autora Gavran-Huljić-Barverić, sinoć je premijerno prikazan u prepunoj dvorani Vatroslav Lisinski. Sjajan ansambl kojeg predvode Hana Hegedušić i Damir Kedžo zaslužni su što se u Lisinskom sinoć dugo orio pljesak oduševljene publike.

Svečanu premijeru koja je bila rasprodana tjednima unaprijed, dolaskom su uveličali brojni uzvanici, između ostalih: Doris Dragović, Maksim Mrvica, Jelena Rozga, Petar Grašo i Danijela Martinović, Jacques i Brigita Houdek, Miro Ungar, Anja Šovagović Despot, Mia Begović, Sanja Vejnović, Ivana Husar, Zlatko Mateša i Bojana Maglaić, Ante Vrban, Aleksandra Dojčinović, Mirna Maras, Marko Tolja, Miran Kurspahić i Nina Mia Čikeš, Doris Pinčić, Jole, Korana Gvozdić i Ivan Šarić te brojni drugi.

Premijera mjuzikla "Pacijenti" uz brojna poznata lica

"Pacijenti" su se pripremali mjesecima, a mnogobrojna publika nije sinoć krila oduševljenje sjajnim vibracijama, glazbom i zabavom koja je nadmašila sva njihova očekivanja, a koju im je prenio ovaj originalni hrvatski mjuzikl koji je spoj atraktivne neobične priče i sjajne glazbe, koja na prvu osvaja slušatelje. Libreto za mjuzikl napisao je Miro Gavran, glazbu Tonči Huljić, tekstove songova Vjekoslava Huljić, dok je redatelj i koreograf Igor Barberić.

Premijera mjuzikla "Pacijenti" uz brojna poznata lica

Ansambl kojeg je publika nagradila gromoglasnim pljeskom, predvođen hvaljenim Damirom Kedžom i Hanom Hegedušić, a sljede ih sjajni Hrvoje Fretić, Sanja Crljen, Vesna Ravenšćak, Jassna Jozić, fantastična Elena Brumini (koja je redakciju Wall.hr-a posebno oduševila) i brojni drugi, u dva su sata nadmašili sva očekivanja prepune dvorane Lisinski.

Premijera mjuzikla "Pacijenti" uz brojna poznata lica

"Presretan sam, zadovoljan sam, prošlo je bolje nego sam i sam očekivao. Svi ljudi koji su došli na premijeru su došli na povjerenje i na imena autora, i po prvi puta sam osjetio tremu sat vremena prije predstave, ali vrlo brzo je nestala s prvim smijehom, prvim aplauzom, reakcijama na ono što smo im ponudili i vjerujem da smo opravdali to povjerenje. Jedino sam se bojao ovako velike dvorane, ali je dvorana Lisinski je položila ispit, a vjerujem i mi s njim. Pozivam sve da dođu vidjeti!", rekao je autor glazbe Tonči Huljić.

Premijera mjuzikla "Pacijenti" uz brojna poznata lica

Za pljesak velike zasluge idu i redatelju te koreografu Igoru Barberiću kome je povjereno da ovoj posebnoj priči na sceni udahne pravi život, a on je još jednom pokazao svoj maestralan talenat: "Radio sam sada već na mnogim mjuziklima, a ovaj je za mene bio poseban izazov, no imao sam sjajan ansambl i sav neki strah kako će publika reagirati nestao je u prvih 5 minuta. Puno smo i vrijedno radili, mislim da se to na sceni vidi - jako sam zadovoljan i pozivam sve da se dođu dobro zabaviti u našoj ludnici, pardon, psihijatrijskoj klinici!"

Premijera mjuzikla "Pacijenti" uz brojna poznata lica

Uz publiku oduševljenje nije krio ni autor libreta Miro Gavran: "Predstava je nadmašila sva moja očekivanja! Beskrajno sam sretan što su Zagreb i Hrvatska dobili ovakav mjuzikl. Svi koji su radili na mjuziklu dali su 300 posto od sebe i siguran sam da će 'Pacijenti' živjeti jako jako dugo. Mislim da smo dokazali da su u ovoj zemlji čuda mogu dogoditi!'

Premijera mjuzikla "Pacijenti" uz brojna poznata lica

Dok je publika tijekom predstave u glas pjevala već poznate hitove iz mjuzikla poput pjesme "Srce za vodiča" osobito je ponosna bila autorica songova Vjekoslava Huljić: "Ovaj naš pravi hrvatski mjuzikl je za mene velika radost! Ovo je bio jedan veliki izazov, novi izazov, novo putovanje tako da smo imali neko posebno nadahnuće i relativno brzo su nastale te pjesme. Mislim da se večeras osjetila sinergija između Mirinog libreta i naših songova. Na kraju kad sam vidjela kako je publika zadovoljna i vidim da je ona poruka 'srce za vodiča' došla do izražaja."

Premijera mjuzikla "Pacijenti" uz brojna poznata lica

Sljedeće izvedbe mjuzikla "Pacijenti" u koncertnoj dvorani Vatroslav Lisinski na rasporedu su 6. i 19.listopada, a sve informacije doznajte na www.mjuziklpacijenti.com
 
Ansambl mjuzikla 'Pacijenti' čine: Hana Hegedušić (VALENTINA), Damir Kedžo (ROBERT), Hrvoje Foretić (LOVRO), Elena Brumini (MANDA), Sanja Crljen (ENA), Vesna Ravenšćak (NEDA), Zrinka Kušević (IVA), Jassna Luna Jozić (IRMA), Ivan Čuić (TONI), Fabijan Pavao Medvešek (IGOR) te ostatak ansambla: Vedran Roljić, Stjepan Lach, Nikša Ovčina, Davor Lovrinić, Matej Mudrovčić, Bruna Oberan, Aleta Arbanas, Doris Teur, Manuela Svorcan, Gordana Marković, Dino Antonić. Muzički direktor: Filip Gjud; scenografkinja: Marta Crnobrnja; kostimografkinja: Slavica Motušić; izvršni producent: Tadija Kolovrat.

Premijera mjuzikla "Pacijenti" uz brojna poznata lica