Pomama za kartama koncerta Zdravka Čolića u Areni Zagreb!

| Art |

Zdravko Čolić

Čola je veći od kapaciteta svih koncertnih prostora!


Najveća koncertna zvijezda naših prostora, zgodni Sarajlija Zdravko Čolić, veseli se ponovnom nastupu pred zagrebačkom publikom 7. ožujka. Teško je bilo kome zamisliti put koji je morao proći kako bi danas bio to što je – apsolutni vladar scene, donositelj sreće i zadovoljstva publikama širom svijeta, čovjek koje vjeruje u ono što radi i čini to zavidno dobro i naravno, veliki miljenik žena!

Zdravko Čolić
Zdravko Čolić

Puno je vremena prošlo od kada je legendarni Čola svojim prvim javnim nastupom u trećem razredu srednje škole i pjesmom 'Lady Madonna' osvojio nagradu. Davno su bili nastupi ''Ambasadora'' i ''Korni grupe'', prepjevi hitova Jamesa Browna i uspješnica s festivala u San Remu (kojima je, kako sam priznaje, nerijetko izmislio i pokoji stih jer se do originalnih tekstova nije moglo doći).

I nije na sreću dugo trebalo da specijalnu Čolićevu energiju prepoznaju oni s kojima će kasnije, a s nekima još i danas, blisko surađivati – od Kemala Montena ('Sinoć nisi bila tu' kao pjesma prvog Čolićevog festivalskog nastupa i 'Gori vatra' s kojom se plasirao na Eurosong), preko Gorana Bregovića i Arsena Dedića (suradnika na prvom studijskom albumu), Đorđa Balaševića, Momčile Bajagića Bajage, Duška Trifunovića, Đorđa Novkovića te, kao dugogodišnjeg stalnog suradnika, Kornelija Kovača pa sve do Laze Ristovskog, Dine Merlina, Vlatka Stefanovskog i Maye Sar.

No, uz sve studijske uspjehe i suradnike koje je malo koji (ako i jedan) mladi pjevač oko sebe u tolikoj količini mogao okupiti, jedno je za Čolu od prvog javnog nastupa do danas ostalo nepobitno istinito – nedohvatljiva i neopisiva scenska karizma.

Zagreb je imao čast uživati u Čolinim nastupima nebrojeno puta – od festivala (u ranijim godinama) do velikih samostalnih koncerata. Mnogi, i to je više pravilo nego iznimka, dolaze na svaki koncert. ''Vi se na njegovom koncertu osjećate kao da pjeva samo vama! I sretni ste. Htjeli biste grliti sve nepoznate ljude oko sebe jer znate da i oni osjećaju isto.'' – reći će publika. A publika ga voli i on joj jednakom mjerom vraća – i u to nema sumnje.

''Velik je Čola i veliki su razlozi zašto je tome tako. Prijem koncerta kod zagrebačke publike izrazito je pozitivan i posebno je ugodan osjećaj biti dijelom pripreme nečega za što znate da će usrećiti zaista veliki veliki broj ljudi. Da je to zaista veliki broj ljudi pokazuje dosadašnji interes za zagrebački koncert. Arena jeste velika, ali Čola je, a znali smo to i prije, i od tog kapaciteta daleko veći.'' – poručuju organizatori.

Zdravko Čolić
Zdravko Čolić