Pogledajte portrete fotografkinje Maje Topčagić koji su osvojili svijet!

| Art |

Portreti ove mlade crvenokose djevojke s nevjerojatno plavim očima i šarmantnim pjegicama osvojili su medijski svijet - o njima piše National Geographic, britanski Telegraph, DailyMail, i Huffingtonpost, a red je stigao i na nas. No tko stoji iza samog objektiva?

Riječ je o iznimno talentiranoj 25-godišnjoj Maji Topčagić, mladoj fotografkinji iz Sarajeva, koja na svojem službenom Facebook profilu "Angelica Photography" ima gotovo 143 000 lajkova. Njezina serija fotografija portreta s crvenokosim ljepoticama s pjegicama oduševila je svijet, ali i nas. Zanimljivo je kako su se nekada pjegice prekrivale puderom kao neželjeno obilježje, a danas one čine jednu od ljepših elemenata kada je riječ o fotografiranju portreta. 

Crvena kosa je najrjeđi oblik prirodne boje kose u svijetu - samo 1-2% ljudske populacije ponosni je vlasnik crvene kose. Stoga je razumljivo zašto su osobe s crvenom kosom tako upečatljive i zanimljive fotografima. Genetska mutacija koja uzrokuje crvenu kosu, uzrokuje niz drugih promjena. Naprimjer, crvenokosi imaju veću toleranciju boli, teže ih je uspavati anestetikom te su osjetljivi na ultraljubičasto svjetlo.

Majini riđokosi portreti su iznimno atraktivni i jedva čekamo što sljedeće sprema u svojoj radionici!