Pogledajte nove dresove naše repke

| Art |

Nike predstavio najnoviji dres hrvatske nogometne reprezentacije!

Novi dizajn inspiriran je dresom u kojemu je Hrvatska prvi put nastupala kao neovisna država, na susretu s SAD-om u Zagrebu u listopadu 1990. Novi dres, koji će reprezentativci nositi upravo povodom 25. obljetnice susreta, vješto spaja staro i novo, kombinirajući karakteristične crvene rukave s modernim dizajnom.

„Željeli smo proslaviti bogatu hrvatsku povijest kroz dres reprezentacije koji će među navijačima stvoriti još veći nacionalni ponos i potaknuti ih da što glasnije bodre svoju reprezentaciju svaki put kad izađe na teren“, objasnio je Martin Lotti, kreativni direktor u Nike Football.

Uz to, dres će s unutarnje strane ovratnika imati poruku „Budi ponosan“ koja simbolizira ponos s kojim svi reprezentativci istrčavaju na teren i bore se za uspjeh svoje zemlje.

„Mi smo mala, ali ponosna zemlja. Natpis na dresu nas svaki put iznova podsjeća da nas cijela Hrvatska gleda i podupire svim srcem. To nas dodatno inspirira da naporno radimo“ rekao je Mandžukić i dodao: „Sjećam se kako sam još kao dječak zamišljao da igram za svoju zemlju na svjetskom prvenstvu. Brojni naši igrači koji su igrali na svjetskim prvenstvima su mi uzor, i htio sam biti u njihovoj poziciji. Sviđa mi se boja i dizajn dresa, ali i to kako pristaje i kako se osjećam u njemu. Igrat ću jako dobro u ovom dresu.“

Hlačice najnovijeg kompleta su za domaći dres u tradicionalnoj bijeloj boji, a za gostujući u plavoj. Jednostavne i prepoznatljive, dolaze u nešto užoj verziji, prateći formu tijela te time povećavaju udobnost i olakšavaju svaki pokret igrača. Laserski izrezani ventilacijski otvori pomažu hlađenju i odvode znoj s kože. Čarape su plave boje čime su zaokružene sve tri boje hrvatske zastave na dresu reprezentacije.