Pogledajte fantastične fotografije bez Photoshopa

| Art |

Pogledajte fantastične fotografije bez Photoshopa

Ukrajinski fotograf Oleg Oprisco radi fantastične fotografije bajkovitog prizvuka koje, vjerovali ili ne, nemaju Photoshopa već su sasvim realne i fotografirane su fotoaparatom od samo 50 dolara.

Oprisco sam izrađuje predmete koje će koristiti na setu, a prije fotografiranja prvo odrediti shemu boja koje će koristiti i onda sve ostalo prilagodi njima. On koristi Kijev 6C i Kijev 88 kamere s različitim lećama, a njegov "old school" rad pokazuje kako je fantastična čarobna fotografija moguća i bez igranja kompjuterskim programima. Oleg priznaje da koristi Photoshop samo da bi korigirao boju ili sjene, no sve što vidite je tako bilo i u stvarnosti.

Između ostaloga, on naglašava koliko je bitno voljeti svoj posao (sugerira da ostavimo sve i krenemo pratiti svoje srce), a jasno je vidljivo kako svoj posao obožava; "Svaka od mojih fotografija je scena iz stvarnog života. To je savršen izvor inspiracije za mene jer postoji toliko ljepote na svijetu.", izjavio je Oprisco, a njegove fotografije možete pogledati u našoj galeriji.

Pogledajte fantastične fotografije bez Photoshopa
Oleg Oprisco