Početkom sljedećeg mjeseca se otvara prvi Muzej mamurluka

| Art |

 

 

Centar Zagreba će postati bogatiji za još jedan muzej - Muzej mamurluka koji se otvara 1.prosinca.

Pokretači ga opisuju kao "nezaboravno mjesto zaboravnih događaja". Muzej je projekt grupe studenata koncipiran kao pijani povratak kući, krenuvši od gradskih ulica, usputnih šumaraka pa sve do dolaska kući gdje se ujutro budite mamurni.

Jedan od pokretača rekao je kako je ideja nastala tijekom večernjeg izlaska kada je društvo s kojim je sjedio za stolom počelo prepričavati svoje doživljaje pod utjecajem alkohola. Kroz smijeh i zabavu su došli na ideju da otvore Muzej u kojem će sve te priče naći svoje mjesto.

U realizaciji ideje pomogli su redom studenti koji su odabrali prostor, osvjetljenje, oslikali zidove, ali i poslali priče. Atmosferu pijanog puta kući dočarat će četiri prostorije, a avantura počinje ulaskom u Muzej gdje je vizualno dočarana prva stanica puta koji počinje izlaskom iz zagušljivog kluba ili bara.

Muzej Mamurluka nezaobilazno je mjesto ovog Adventa za sve ljude željne dobre zabave i smijeha. Priče su istodobno izložene i na hrvatskom i na engleskom jeziku, a muzej će biti otvoren svakog dana od 9:00 do 23:00 sata.

Cijena ulaznice je 25 kn, dok će studenti trebati izdvojiti 20 kn.