Počelo Gričevanje - najveći besplatni glazbeni festival u Zagrebu

| Art |

Gričevanje

Udarnički, istovremeno na Gradecu i Tuškancu sinoć je otvoreno Gričevanje. Prvi od 12 dana započeo je na Gradecu, gdje je od kasnog popodneva u Čarobnjakovoj gričkoj šumi na ples tjerao DJ kolektiv Whateverest. Dio je to festivalskog elektronskog programa Strujanje koji će se nastaviti zadnjeg dana Gričevanja.

Gričevanje
Gričevanje, Jinxi i obožavatelji

U međuvremenu se na Tuškancu okupilo više od 5 000 ljudi, koji su s Jinxima proslavili njihov 20. rođendan. Plato Tuškanac sinoć nije bio dovoljno velik sve fanove koji su nahrupili na koncert. Preko dva sata trajao je koncert nabijen emocijama, na kojem su snimljeni posljednji kadrovi prvog rokumentarca o Jinxima. Današnjoj postavi benda kroz večer su se pridružili nekadašnji članovi - Rista Ibrić na mandolini, Kiki na bubnju i Gunjača na basu, Neven Mijač na usnoj harmonici, Neno Grahovac na trombonu, Jakša Kriletić na saksofonu, te Ivana Starčević i Dubravko Ivaniš 'Daddy', za ovu priliku skupljeni sa svih strana svijeta. U humanitarnoj akciji za poplavom pogođena područja prikupljeno je 500 kg hrane, vode i higijenskih potrepština.

A večeras vas na Gričevanju čeka Igut.

Nakon godinu dana apstinencije u Zagrebu, i prije nego će se opet uputiti u studio (nakon dva službena izdanja, sada će se pojaviti s EP-jem), na platou Gradec će zasvirati zagrebački post metal rockeri Igut. Bend koji postoji preko desetljeće, iza sebe ima turneje i koncerte uzduž Europe, gdje su pozornicu dijelili s titanima metala poput Slayer, Dimmu Borgir, Anthrax i Hatebreed. Valja napomenuti kako su svi koncerti na Gričevanju besplatni te da je svaki dan tijekom Gričevanja između 17 i 23 sata, besplatna i vožnja najkraćom žičanom željeznicom na svijetu, zagrebačkom Uspinjačom. Vidimo se na Gričevanju!