Plesačice i plesači - ZPC vas poziva da zaplešete

| Art |

Traže se muški i ženski plesači suvremenog plesa s najmanje 1 godinom profesionalnog plesačkog iskustva ili netom diplomirana škola suvremenog plesa ili klasičnog baleta sa željom da se isproba u suvremenom plesnom izrazu. Potrebna je jaka tehnička osnovica u svim tehnikama suvremenog i modernog plesa, izražajnost i muzikalnost.

Ovo je audicija za drugi u nizu projekata u okviru programa Korak dalje - Step forward i to za novu produkciju za sezonu 2014-2015., s premijerom tijekom međunarodnog festivala 31. Tjedan suvremenog plesa u Zagrebu (svibanj-lipanj, 2014).

Projekt je ujedno nastavak 3-godišnjeg pilot projekta Korak dalje - Step forward koji je namijenjen mladim plesačima koji su ili netom završili plesnu školu/akademiju ili imaju najmanje 1 godinu profesionalnog iskustva ili su samouki, a talentirani te nisu stariji od 23 godine. Ovaj projekt, kojeg su 2013. pokrenuli Hrvatski institut za pokret i ples i Liberdance, prilika je za mlade plesače suvremenog plesa da rade s međunarodno afirmiranim pedagozima-koreografima te tako obogate svoje plesačko iskustvo. Projekt ujedno izlaže mlade plesače radu u profesionalnim uvjetima te im omogućuje da razvijaju svoju izvođačku svestranost kroz rad s koreografima raznih plesnih stilova u području suvremenog i modernog plesnog stila. Za nadolazeći će se projekt audicijom odabrat 5 do 7 plesača (2 kao stažisti).

Plesači moraju biti državljani Hrvatske. Uspješni kandidati moraju biti na dispoziciji za intenzivni raspored proba - iako će se probe nastojati uskladiti sa obavezama odabranih kandidata podrazumijeva se da kandidati mogu prisustvovati probama i tijekom dana (probe će se odvijati u periodu od 10:00 do 21:00h tijekom radnog tjedna i vikendom, trajat će do 4 h, uz dnevne treninge od 90 minuta).

Za sad su predviđene 3 predstave (datumi će biti utvrđeni po održanoj audiciji), a premijera je predviđena tijekom Tjedna suvremenog plesa. Razdoblje za samu kreaciju/produkciju rasporedjeno je na tri perioda:

Prvi period:
od 16. do 25. travnja: 

nakon audicije odabrani plesači radit će s koreografom tijekom 10 dana. Svi odabrani plesači moraju biti na dispoziciji za rad s koreografom tijekom ovog razdoblja.

Drugi period:
probe će se odvijati 3x tjedno tijekom travnja i svibnja sve do sredine svibnja te će se raditi s asistentom uz redovne treninge, a predviđene su i 2 zatvorene izvedbe. Točan termin rada utvrdit će se u dogovoru s odabranim plesačima, ali se pretpostavlja da će barem dvije probe tjedno biti za vrijeme tjedna te jedna proba preko vikenda.

Treći period: 
Od 22. svibnja do premijere na Tjednu suvremenog plesa plesači će raditi s koreografom.
Ovaj je projekt edukativno/kreativnog profila i namijenjen je profesionalnom razvoju mladih plesača suvremenog plesa. Ugovor koji će se potpisivati s izvođačima reflektirat će profil programa.