„Pedeset nijansi sive“ napokon u Hrvatskoj!

| Art |

Promocija hit knjige Pedeset nijansi sive

U petak navečer 14. rujna, u History caffe clubu u Tkalčićevoj ulici u Zagrebu izdavačka kuća Profil predstavila je svoje hrvatsko izdanje hit-romana "Fifty shades of grey" koji u Hrvatskoj nosi naziv „Pedeset nijansi sive“, a koji je istog dana stigao i u knjižare diljem Hrvatske. Prvi dio provokativne trilogije britanske autorice E. L. James izašao je u sklopu Profilove biblioteke Fokus, a hrvatski je prijevod i prije samog izlaska postao pravi hit – samo u pretprodaji prodano je preko tisuću primjeraka.

O knjizi „Pedeset nijansi sive“ na promociji su govorili RTL-ova voditeljica i urednica Antonija Mandić, novinar i kolumnist Domagoj Jakopović Ribafish te urednik knjige Branko Matijašević. Antonija Mandić otkrila je kako su je ljubavne zavrzlame šarmantnog milijunaša Christiana Greyja i sramežljive studentice Anastasie Steele držale budnom nekoliko noći zaredom te dodala kako je ova knjiga još jednom potvrdila kako će istinski zaljubljena žena za svog muškarca učiniti – doslovno sve. Domagoj Jakopović Ribafish otkrio je kako „Pedeset nijansi sive“ vidi prije svega kao ljubavnu priču, ali i kao sjajan priručnik za zavođenje, dok je urednik knjige Branko Matijašević istaknuo kako će drugi i treći nastavak, „Pedeset nijansi mračniji“ i „Pedeset nijansi slobodniji“ na police knjižara stići u studenom ove, odnosno u ožujku sljedeće godine.

Uz brojne fanove knjige „Pedeset nijansi sive“, pozivu na promociju nisu odoljele ni mnoge poznate osobe, među kojima su se našli voditeljica i urednica Nevena Rendeli, autorica knjige „Vodič jedne plavuše“, glumice Jelena Perčin, Jagoda Kumrić i Ana Maras, komičar Ivan Šarić, voditeljice Iva Šulentić, Ecija Ivušić, Barbara Radulović i Rajana Radosavljev, fotograf Damir Hoyka, novinarka Dora Juras, arhitekt Jan Pivac te DJ Damir Ludvig.