Od 4.3. kreće novi filmski kanal "KinoTV"

Party novog filmskog kanala "KinoTV" u Pepermintu

| Art |

Sinoć je u Pepermintu održan party povodom početka rada novog domaćeg filmskog kanala "KinoTV" koji će se od ponedjeljka 4. ožujka emitirati na B-netu, a uskoro i u ostalim državama bivše YU. Na party-ju su se okupili mnogobrojni poznati i uz koktele s whiskeyem "Jameson" do dugo u noć plesali uz zvukove dvije atraktivne DJ-ice sestre Nanut koje su se i same izvrsno zabavljale puštajući muziku.

Što je "KinoTV"?

KINOTV je domaći filmski kanal kojeg pokreće distributerska tvrka Discovery, poznata i kao osnivač Vukovar film festivala. KINOTV nudi 24-satni filmski program koji pokriva široki žanrovski raspon, od romantičnih komedija i drama preko horora, akcijskih filmova i svjetskih hitova pa do hvaljenih dokumentaraca, pobjednika festivala u Cannesu, Berlinu i Veneciji te osvajača Oscara. 

Program KINOTV-a koncentriran je na ono najbolje što je posljednjih desetak godina ponudila recentna europska i holivudska filmska produkcija, kako na one filmove koji su postali svjetski hitovi tako i na one koji su s vremenom stekli kultni status. Na programu KINOTV-a prikazivati će se filmovi najboljih američkih redatelja Quentina Tarantina, Roberta Rodrigueza, Jima Jarmuscha, Stevena Soderbergha, Woodyja Allena, Joela & Ethana Coena, Georga Clooneya, britanskih redatelja Sama Mendesa i Mikea Leigha  te mnogih drugih europskih autora poput Pedra Almodovara. Uz KINOTV saznati ćete zašto rumunjski filmovi osvajaju nagrade na svim velikim filmskim festivalima, kako je latinoamerička kinematografija postala hit proteklih deset godina i zašto su azijski filmovi postali filmska lektira.

Za one kojima je film prvenstveno zabava, KINOTV prikazati će velik broj romantičnih komedija, klasičnih akcijskih i avanturističkih filmova, a sve začinjeno izvrsnim hororima poput mega poznatog serijala „Slagalica strave“.

Uz sve to, na programu KINOTV-a naći će se i autorska filmska emisija s ekskluzivnim intervjuima s inozemnim, ali i domaćim filmskim zvijezdama.

Što donosi "KinoTV" u ožujku?

Nadamo se da ćemo zaista uživati u bogatom programu  "KinoTV-a", a što nam točno donosi program u ožujku upitali smo Glavnog urednika programa Deana Sinovčića: "KinoTV će biti zaista poslastica za cijelu obitelj. Za svakoga ponešto. Za početak ciklus Oskarovaca predvođenih recentnim osvajačima najzlatnije filmske nagrade, britanskim remek djelom "Kraljev govor", ratnom surovom pričom "Narednik James" te Gus Van Santovim aktivističkim filmom "Milk". Pa Ratni oskarovci - koji govore o apsurdu rata, idu nedjeljom, a donose naslove poput "Žene kojoj sam čitao" i "Ničije zemlje". Zatim  Akcija - nepresušni adrenalin koji „zakucava“ za sjedala u hitovima "Otporan na smrt" i "Van Helsing". Onda Romansa - opet se zaljubite uz Allenovu Vicky Cristina Barcelonu i Jedan dan sa oskarovkom Anne Hatthaway. Nezaobilazni Horori - za sve one sladokusce jezovitog žanra prikazuje se "Magla" po Stephenu Kingu te "Sirotište" producenta Guillerma Del Tora. I naravno ništa bez Komedija - oni željni smijeha dolaze na svoje u coenovskim bravurama filma "Spaliti nakon čitanja", političkim intrigama smještenim "U banani" te propitivanjima vulgarnosti u "Zack i Miri snimaju pornić". Definitivno, kanal koji će zabavljati, širiti horizonte i kojem ćete vjerovati!"

Mi vjerujemo i jedva čekamo ponedjeljak!