Otvorena izložba slika Mersada Berbera ''Sretni amalgam''

| Art |

Izložba slika nedavno preminulog umjetnika Mersada Berbera  pod nazivom "Sretni amalgam" ponovno je otvorena sinoć, 01. rujna u Galeriji Sebastian u predivnom Dubrovniku. Godinu dana nakon posljednje održane Berberove dubrovačke izložbe pred Dubrovčanima i njihovim posjetiteljima izloženo je dvadeset slika koje predstavljaju njegovu najpoznatiju fazu.

Izložba Mersada Berbera

Na izložbi su se okupili brojni umjetnici i važne osobe. Sveprisutne posjetitelje je pozdravio moderator izložbe Marko Kriste i u ime vlasnice galerije Andreje Dujić poželio svima dobrodošlicu, a povjesničar umjetnosti i likovni kritičar Ivan Viđen predstavio je i približio rad Mersada Berbera. Prije samog svečanog otvorenja posjetioci su mogli uživati uz ugodnu atmosferu za koju su se pobrinule violinistica Elvira Galioulline i klaviristica Helena Tomašković.

Izložba Mersada Berbera

Za odabir i postav slika na samoj izložbi bio je zaslužan Mersadov sin, Ensar Berber koji se na događaju pojavio u društvu žene Ire Berber i kćeri Mey Berber. Ensar je naglasio kako je njegova obitelj oduvijek imala posebnu vezu s Dubrovnikom te da se osjeća posebno što još jednom  može predstaviti  rad svog slavnog oca Mersada. Nova velika retrospektiva Mersadovih slika bit će prikazana u Pera Museum, u jednom od istanbulskih muzeja. Inače, za sve ljubitelje Berberovih slika, izložba u Galeriji Sebastian bit će otvorena do 29. rujna.

Izložba Mersada Berbera

Izložba Mersada Berbera