Opera "Figarov pir" u Maloj sceni

| Art |

U suradnji s Muzičkom akademijom u Zagrebu kazalište Mala scena premijerno će izvesti operu W. A. Mozarta "Figarov pir" u nedjelju, 28. travnja u 19.30 sati.

U predstavi sudjeluju studenti klase red. prof. Cynthie Hansell Bakić (koja je predstavu i režirala) s gostima, uz klavirsku pratnju Ivana Pernickog. Kostimografkinja je Antonija Jakšić Dorotić, oblikovateljica svjetla Željka Fabijanić Šaravanja, likovno oblikovanje napravila je Buga Marija Šimić, fotografkinja je Ana Šesto, a producentica Vitomira Lončar.

O samoj produkciji Cynthia Hansell Bakić kaže:

"Projekt je nastao kao poticaj studentima 1. i 2. godine studija opernog pjevanja Muzičke akademije u Zagrebu u otkrivanju izazova scenskog nastupa. Nadala sam se da će kao dio nastavnog programa izvesti jednu do dvije izvedbe, ali smo zahvaljujući kazalištu Mala scena povećali svoje apetite! Osim studenata MUZA, podjeli se priključio i mladi bariton srednje muzičke škole Vatroslava Lisinskog. Uz pomoć Ivice Šimića, redatelja i profesionalnih glumaca Marka Makovičića i Silvia Vovka, napravili smo šarmantnu Mozartovu i Beaumarchaisovu priču "Figarov pir" za koju vjerujemo da će se svidjeti publici! Nadamo se da je ovo tek početak jedne nove, kvalitetne suradnje između mladih opernih pjevača i kazališta Mala scena".