Odličan umjetnički video Luke Nižetića i Mare Milin za pjesmu Obećanje

| Art |

Luka Nižetić, Obećanje

Pjesma „Obećanje“, koju autorski potpisuje Aljoša Šerić, posljednji je singl s aktualnog, četvrtog studijskog albuma Luke Nižetića, 'Kad zasvira…', te ujedno njegov sedmi po redu službeni singl. Kako je Luka i sam ranije spominjao, ako mora sebi odabrati najdražu pjesmu sa zadnjeg albuma, onda bi to upravo bila ova skladba.

Suradnja Luke i Aljoše dogodila se sasvim slučajno, a na kraju je rezultirala realizacijom impresivne balade čiji je video spot također ugledao svijetlo dana.

„Ovo je zapravo sudbinska pjesma na koju sam naišao sasvim slučajno, dojmljiva oda ljubavi napisana specifičnim Aljošinim rukopisom, čiji tekst je nešto za što nisam znao dal' da plačem ili da budem istovremeno i sretan… Jednostavno, Aljoša, čiji rad iznimno cijenim, suptilno je i emotivno dočarao temu gubitka ljubavi da zapravo zaželiš da i tvoje posljednje riječi upravo budu sličnog sadržaja.'"  izjavio je Luka o svojoj novoj pjesmi.  

Atipična pjesma za dosadašnji Lukin glazbeni opus zaslužila je i atipičan video spot u kojem se kao redatelj najbolje snašla Mare Milin. Upravo iz razloga što ne skriva da su ona i Luka na jednoj posebnoj emotivnoj razini s identičnim senzibilitetom, gdje su godine prijateljstva i zajedničke suradnje urodile bezrezervnim povjerenjem. „Ovaj video je zapravo jedna nježna groteska koja je dočarala karmine na kojima se ispunjavala posljednja želja preminule ljubav" dodala je o spotu Mare Milin.

U realizaciji ovog zanimljivog video spota sudjelovalo je 40-ak statista među kojima su se, uz Lukine prijatelje, našla i lica istaknutih glumaca poput Žaka Valenta, Edvina Liverića, Marije Borić, Ive Šulentić, Natalije Đorđević, Ive Mihalić, Asima Ugljena, Jasne Lozić, te članova muške vokalne sekcije folklornog amaterskog društva 'Zagreb – Markovac', koji su i gosti u samoj pjesmi.

U nastavku poslušajte, ali i obavezno pogledajte spot za ovu predivnu baladu i uživajte u nastavku večeri. 

Luka Nižetić, Obećanje