Algoritam obilježava Svjetski dana čitanja Tolkiena

| Art |

Algoritam
Sv. dan čitanja u Algoritmu

Danas povodom obilježavanja Svjetskog dana čitanja Tolkiena, udruga Tolkienovih obožavatelja Almarenska družina i Algoritam organiziraju druženje za sve fanove u 17 sati u Algoritmovom Bookshopu u Gajevoj ulici 1 u Zagrebu.

Dođite i družite se s kostimiranim likovima iz Tolkienova svijeta. Pročitajte publici svoj omiljeni ulomak iz Tolkienova djela. Izvadite iz ormara kostime koje ljubomorno čuvate i budite Frodo, Bilbo, Aragorn, Gandalf ili Galadriel. Najhrabriji čitatelji i najmaštovitiji kostimi dobiti će vrlo bogate i zanimljive nagrade.

Pridružite se svjetskom obilježavanju književnog stvaralaštva oca suvremene fantastike koji se tradicionalno obilježava već desetu godinu, a ove godine prvi put i u Hrvatskoj. U svim Algoritam Bookshopovima očekuju vas prigodni popusti.

O Tolkienovim djelima:

Otkako je "Hobit" engleskog pisca Johna Ronalda Reuela Tolkiena objavljen 1937. godine, naraštaji čitatelja pošli su tragom Bilba Bagginsa u Međuzemlje i otkrili najznamenitiji svijet suvremene fantastike. Nastavak "Hobita", trilogija "Gospodar prstenova", proglašena je najomiljenijim djelom 20. stoljeća u anketi londonskoga "The Times".

O trajnoj popularnosti Tolkienovih djela najbolje svjedoči i globalni uspjeh ekranizacija Petera Jacksona, koji je snimio nevjerojatno uspješnu trilogiju prema književnom predlošku "Gospodar prstenova". To je ujedno i najnagrađivanija trilogija u povijesti Akademije filmskih umjetnosti i znanosti, s čak sedamnaest osvojenih Oscara ("Prstenova družina" s četiri, "Dvije kule" s dva i "Povratak kralja" s jedanaest osvojenih Oscara). Jacksonov najnoviji film "Hobit: Neočekivano putovanje“, zaradio je više od milijardu dolara na svjetskim kino blagajnama.