Novosti na line upu INmusic festivala

| Art |

Novosti na line upu INmusic festivala
INmusic ima nove izvođače!

Popularan zagrebački festival INmusic predstavio je nove izvođače na svom bogatom line upu, ali i nove zanimljivosti vezane za sam festival.

Prošle godine održalo se izdanje natječaja “All About The Music”, koji je izrodio bend Roger The Mascot, a ove godine očekuje nas njegovo drugo izdanje. Očekuje se da će ono biti i još uzbudljivije budući da se stručnom žiriju, osim članova glazbenog portala i platforme “Band Crusade” te INmusic festivala, pridružuje i jedna legenda glazbene industrije, Joe Foster, suosnivač izdavačke kuće “Creation Records” i producent bendova kao što su The Jesus and Mary Chain, Primal Scream i My Bloody Valentine. Pobjednik ovogodišnjeg natječaja koji će se održati početkom svibnja u klubu “Zephyr Lounge” osvojit će nastup na ovogodišnjem INmusic festivalu. Pobjednici prošlogodišnjeg natječaja Roger The Mascot su u međuvremenu potpisali ugovor s izdavačkom kućom, a svirat će i na ovogodišnjem INmusic festivalu.

Roger The Mascot - Bothered

Još jedan lijepi uvod u INmusic očekuje nas koncertom popularnog benda Queens of The Stone Age! Jedan od najcjenjenijih suvremenih rock’n'roll bendova održat će koncert u dvorištu Zagrebačkog velesajma 10. lipnja. Queensi su danas objavili da kreću na turneju gdje će promovirati posljednji album "…Like Clockwork" iz 2013. godine, a Zagreb je uvršten u listu gradova koje će na radost mnogobrojnih obožavatelja posjetiti u sklopu ove turneje. Queens of The Stone Age okupili su se 1997. godine nakon što se raspala grupa Kyuss pjevača Josha Hommea. Od 1997. postigli su gotovo kultni status, odsvirali mnogobrojne koncerte i zaradili Grammy nominacije.

Queens of The Stone Age - Go With The Flow

Crystal Fighters još je jedno zanimljivo ime koji se pridružuje atraktivnom line upu devetog po redu INmusic festivala. Ovaj anglo-španjolski sastav mističnog imena Crystal Fighters čine Sebastian, Gilbert, Graham, Mimi i Laure. Glazbu koju stvaraju opisuju na sljedeći način: “Mi smo Crystal Fighters. Stvaramo brzu plesnu glazbu baskijskim instrumentima, sintesajzerom i vokalima.” Moglo bi se reći da u njihovom slučaju stara tradicija susreće moderne tehnike: Txalaparta, baskijska vrsta udaraljkaškog instrumenta, Txistus (vrsta španjolske flaute) susreću se s elektronikom, lo-fi elementima te ezoteričnim i pomalo iskrivljenim vokalima. Možda se čini neobično, no uživo je fantastično.

Crystal Fighters - You and I

Još jedan na line upu je Bomba Estéreo! Bomba Estéreo osnovani su 2005. godine kao projekt vizualnog umjetnika i glazbenika Simóna Mejía, koji je formirao kolektiv okupivši različite DJ-e i vizualne umjetnike, uključujući i neke od najpoznatijih mladih umjetnika u Kolumbiji. Godine 2006., Bomba Estéreo izdali su svoj prvi album naziva “Vol.1″, na kojem je Simon započeo dugu i plodnu suradnju sa ženskim MC-jem Li Saumet. Nastup sastava Bomba Estéreo nastavak je programa “Multikulturalizam u glazbi”, koji je do sada ugostio mnoga zanimljiva i cijenjena imena World Musica, kao što je primjerice koncert Tamikresta koji se održao 27. veljače u Zagrebu te koncert Bombina koji će se održati na ovogodišnjem INmusicu. Projekt “Multikulturalizam u glazbi” nastoji kroz glazbu u kojoj se zrcali univerzalizam u raznolikosti, ukazati na važnost kulturnih raznolikosti i njihovu nezamjenjivu ulogu u formiranju suvremenog društva i kulture.

Bomba Estéro - Fuego

Izvođačima se pridružuju i cijenjeni hard rockeri, australski Wolfmother. Dobitnici su prestižne nagrade Grammy, imaju mnogobrojne obožavatelje, među njima i Thom Yorke iz Radioheada. Iza sebe imaju pozamašnu listu odsviranih koncerata, uključujući i najvažnije svjetske i europske festivale kao što su Rock am Ring, Rock Werchter, Pinkpop, T in The Park, Lollapalooza, Isle of Wight, Download festival itd... Stilski naginju sedamdesetim godinama prošloga stoljeća, no Australci Wolfmother su zapravo premladi da bi uopće mogli doživjeti sedamdesete i zato njihova glazba, iako na tragu Led Zeppelina i kompanije, zvuči nevjerojatno svježe što ih čini još interesantnijim glazbenim sastavom.

Wolfmother - Love Train

S nestrpljenjem očekujemo još izvođača!