Ne propustite 3 nova besplatna e-romana!

| Art |

U kolovozu srušen rekord čitanosti na mjesečnoj razini, a u prvih devet mjeseci srušen i rekord čitanosti na godišnjoj razini

Društvo za promicanje književnosti na novim medijima [DPKM] objavilo je u okviru projekta Besplatne elektroničke knjige [BEK] tri nova romana: drugo, izmijenjeno izdanje „Ljeta u graduZorana Lazića, reizdanje „Posljednjih dana panka Gordana Nuhanovića te drugo, izmijenjeno izdanje romana „Ljubav je sveKrešimira Pintarića. Knjige su objavljene uz financijsku potporu Grada Zagreba, a Društvo za promicanje književnosti na novim medijima korisnik je institucionalne potpore Zaklade „Kultura nova“.

Trenutno je na redizajniranim mrežnim stranicama projekta BEK (elektronickeknjige.com) od 179 objavljena dostupno 163 naslova. U dosadašnjih 14 godina kontinuiranog rada, mrežne stranice projekta zabilježile su više od milijun i 600 tisuća posjetitelja, što u prosjeku iznosi više od 100 tisuća godišnje. Besplatne elektroničke knjige čitane su više od 950.000 puta, što znači da je u prosjeku svaki naslov čitalo više od 5.300 posjetitelja. Jasno uočljiv je trend porasta čitanja e-knjiga nakon lansiranja redizajniranih stranica projekta početkom travnja: u svibnju je broj čitanih knjiga porastao 33,8 posto, u lipnju daljnjih 25,6 posto, a u srpnju raste dodatnih 10,4. Što se tiče rekordne čitanosti na godišnjoj razini, 2013. bila je rekordna s 107.609 čitanih e-knjiga. Budući da je u prvih devet mjeseci tekuće godine već čitano 108.009 e-knjiga, jasno je da će 2015. biti nova rekordna godina.

O romanu „Ljeto u gradu“

Lazićeva duhovitost je neosporna, nevjerica u instantno iskupljenje stalno prisutna, logika sjećanja dovoljno važna da bi sa stvarnim vremenom dijelila realitet.

Grozdana Cvitan, Vjesnik

O romanu „Posljednji dani panka“

Roman „Posljednji dani panka“, genetski vezan uz jednu priču iz zbirke prvijenca, onu „Prvi i posljednji panker“, daleko je složeniji i dorađeniji no što se to na prvi pogled može činiti. Nuhanović je u njega prenio većinu dobrih strana svoje dosadašnje proze, iako je voajersku poziciju zamijenio vrlo aktivnom.

Jagna Pogačnik, Jutarnji list

O romanu „Ljubav je sve“

Sve je kod Pintarića toplo-ironično, stilski izbrušeno i lako se čita… Svaka epizoda otvara se kao „tema“ i zatvara se uglavnom s nekim retoričkim paradoksom. Retorika Pintariću inače dobro ide – on je užasno logičan i u tom smislu duhovit pripovjedač.

Robert Perišić, Globus