Najljepše građevine Europe

| Art |

Japanska fotografkinja arhitekture, Keiichi Tahara, provela je velik dio svog života u Europi gdje je i studirala te fotografirala jedinstveni duh i prozračne oblike zgrada izgrađenih u 19. i 20. stoljeću.

Rezultat dugogodišnjeg rada, Keiichi Tahare, je više od pet stotina impresivnih fotografija koje je izdavač Taschen skupio u tri albuma s tisućama stranica koje će biti objavljene u srpnju.

U eri ''kraja stoljeća'' - fin de siècle – arhitektura je doživjela fantastičan skok i upon. Kao i u drugim oblicima umjetnosti, odražava brz razvoj tehnologije i ogromne promjene stavova na političkoj i javnoj sceni.

 

Tahara je strastveno dokumentirala svaku pojedinost izvanrednih arhitektonskih modernističkih zgrada: uzdižuće stepenice, ulazeći u tamnu sobu u koje ulaze zrake sunca kroz pobojano staklo na prozorima, cvjetne i bakrene lijevane stupove i kolumne. Voljela se igrati asimetričnim oblicima, a svoje fotografije napravila je u Belgiji, Austriji, Francuskoj, Španjolskoj, Italiji, Velikoj Britaniji, Češkoj, Mađarskoj, Rusiji i Turskoj.

Ova enciklopedija veličanstvene arhitektonske kreacije Art Nouveau, tiskana je u xxl veličini i ograničenom izdanju od 10 000 primjeraka. Zainteresirani za arhitekturu već su se davno pribilježili za ovu knjigu čija je cijena 250 eura.