Najbolje od kreativnog i interaktivnog street arta

| Art |

Street art je umjetnost koja je sve više ispred svijetla reflektora i to zasluženo. Danas umjetnici više ne izlažu isključivo u muzejima, ulica je njihov platno, no osim savršenih umjetničkih djela i izražanja nekog stajališta sve više pronalazimo grafite koji su na neki način u interakciji s okolišem.

Interaktivni street art, Francuska
Interaktivni street art, Francuska

Ova posebna tehnika predivna 2D djela prebacuje u 3D uz pomoć njihovog okruženja. Ono što možemo reći da svaka čast umjetincima koji su osmislili i realizirali ove primjerke kreativnog street arta jer tamo gdje mi vidimo zid, ciglu ili drveće oni vide mogućnost za stvaranje nečeg magičnog što će svakog prolaznika nasmijati. Iako se Zagreb trenutno može pohvaliti s brojnim primjercima odlične ulične umjetnosti, voljeli bi da još više toga viđamo i na našim ulicama.

Interaktivni street art, Francuska
Interaktivni street art, Poljska

Globalno, postoji dosta umjetnika koji na neki način svoj djela prilagođavaju okolini i stavljaju svoja djela u interakciju s njom poput Oak Oaka, Banksya i Ernestasa Zacharevičiusa, dok je cijela Hrvatska čula i vidjela savršeno djelo od našeg Lonca sa srcem koje kuca. U galeriji pogledajte najbolje od kreativnog i interaktivnog street arta.

Interaktivni street art, Malezija
Interaktivni street art, Francuska