Nagrađivanim korejskim trilerom započinje 5. Fantastic Zagreb Film Festival

| Art |

Nagrađivanim korejskim trilerom započinje 5. Fantastic Zagreb Film Festival
Fantastic Zagreb Film Festival

Samo dva dana dijele nas od početka jubilarne pete avanture Fantastic Zagreb film festivala! Prvu filmsku večer na fantastičnoj ljetnoj pozornici Tuškanac, u petak 26. lipnja u 21.30 sati otvorit će višestruko nagrađivani korejski triler Koma dan! (A Hard Day) koji će vas od prve minute prikovati uz sjedalo i na najbolji mogući način obilježiti početak ovogodišnje filmske avanture.

Koma dan! priča je o specijalnom detektivu Gun-Su koji na povratku s majčine sahrane sudjeluje u prometnoj nesreći te na licu mjesta ubije čovjeka. Kako bi prikrio zločin, skriva tijelo u lijes svoje majke. Nekoliko dana kasnije, Gun-Suov zločin se pojavi u policijskoj bazi podataka i njegov partner vodi slučaj. Gun-Su je pod sve većim pritiskom kako njegov partner polako otkriva sve više detalja o nesreći.

Napetu subotnju večer u kinu CineStar Zagreb u Branimir centru, 27. lipnja u 19 sati provedite uz belgijski triler The Treatment (Obrada). Predivno režirani triler sofisticiran je i mračan, a rađen je prema istoimenom romanu na temu pedofilije. Kada je inspektor Nick Cafmeyer imao samo devet godina, nestao je njegov mlađi brat Bjorn i nikada nije pronađen, što Nicka proganja cijeli život. Na temelju Nickovog svjedočenja ispitivan je njegov susjed Plettinckx, poznati seksualni prijestupnik, ali je ubrzo i pušten. Nakon svih tih godina, Plettinckx i dalje živi u blizini i uživa uznemiravati Nicka. Nickova šefica Danni nerado uključuje Nicka u vrlo uznemirujući slučaj: nepoznati počinitelj na tri dana je zatočio bračni par i nakon toga nestao bez traga, ali zajedno s njihovim devetogodišnjim sinom Robinom. Radnja napete priče apsolutno je nepredvidljiva, što će vas držati napetima do posljednje minute.

Nagrađivanim korejskim trilerom započinje 5. Fantastic Zagreb Film Festival
Fantastic Zagreb Film Festival

Subotnja Fantastic večer nastavlja se u 21.15. sati na prekrasnoj ljetnoj pozornici Tuškanac i to jednim od najboljih filmova o umjetnoj inteligenciji te ide rame uz rame slavnom Blade Runneru! Film Ex Machina predstavlja mladog programera odabranog za sudjelovanje u inovativnom eksperimentu o umjetnoj inteligenciji koji radi na vrednovanju ljudskih osobina umjetno stvorenog bića u prekrasnom ženskom tijelu. Provokativne ideje o svijetu oko nas natjerat će vas na razmišljanje i ostaviti bez teksta.

Intrigantnu večer završite na ljetnoj pozornici Tuškanac u 23.30 sati uz film The Wicker man (Čovjek od pruća) koji je u vrijeme svog izlaska doista bio zastrašujuć film s pritajenom jezom i građenjem napetosti na neizvjesnosti. Radnja prati detektiva Howieja koji dolazi na izolirani škotski otok Summerisle istražiti nestanak lokalne djevojčice. Mještani tvrde da ne znaju tko je ona i da je nikad nisu vidjeli usprkos činjenici da je upravo netko od njih poslao pismo s informacijama o nestanku policijskoj postaji. Ovaj film prikazuje se In Memoriam nedavno preminulom fantastičnom glumcu Christopheru Lee-u.

Ulaznice za festival mogu se kupiti od 24. lipnja u Kinu Europa od 17h do 21h, te od 26. lipnja na blagajni ljetne pozornice Tuškanac od 20:30h do 23:30h. Ulaznice za projekcije u CineStaru mogu se kupiti na webu i blagajnama CineStara. Cijena ulaznice je 27 kuna, tjedna ulaznica 150 kuna, te studentska 120 kuna, dok su ulaznice za projekcije na Medvedgadu 45 kuna i uključuju prijevoz na/sa Medvedgrada (polazak iz Šestina).

Nagrađivanim korejskim trilerom započinje 5. Fantastic Zagreb Film Festival
Fantastic Zagreb Film Festival