Nagrađeni film ZagrebDoxa "Lijepo mi je s tobom, znaš" napokon stiže u kina!

| Art |

"Lijepo mi je s tobom, znaš"

Redateljski prvijenac Eve Kraljević film "Lijepo mi je s tobom, znaš" se od subote 21. ožujka 2015. na Međunarodni dan osoba s Downovim sindromom počinje prikazivati u riječkom Art-kinu Croatia i zagrebačkom kinu Europa, a uskoro i u ostalim nezavisnim hrvatskim kinima. Prva projekcija 45-minutnog dokumentarca održat će se u riječkom Art-kinu Croatia s početkom u 13 sati, a zagrebačka kino premijera bit će u 18 sati u kinu Europa.

Na nedavno održanom 11. ZagrebDoxu, film Eve Kraljević, koji prikazuje njen odnos sa sestrom Mijom, djevojkom rođenom s  Downovim sindromom, toliko je dirnuo gledatelje da je dobio i nagradu publike. Potaknuti pozitivnim reakcijama i brojnim upitima gdje će se film moći pogledati, produkcijska kuća Hulahop odlučila je film učiniti dostupnim građanima diljem Lijepe naše.

"Lijepo mi je s tobom, znaš"

Priča koja je dirnula mnoge nastajala je kroz deset godina, koliko je Eva raznim kamerama bilježila svoj odnos sa sestrom Mijom i simpatične situacije unutar obitelji Kraljević. Kako je sama rekla, tijekom tog razdoblja pokušavala je razumjeti svoj odnos sa sestrom, nadići prepreke koje je pred njih postavilo društvo, strahove i osjećaj srama koji se u njoj budio zbog činjenice da je njena sestra drugačija. Eva je uspjela stvoriti neodoljiv portret dviju sestara koji je uistinu pun veselja, ali i straha, pitanja, nedoumica.

"Lijepo mi je s tobom, znaš" gledatelji će moći pogledati u redovnom program kina Europe od 21. ožujka do 11. travnja, a u riječkom Art-kinu Croatia od 21. do 27. ožujka. Više informacija o filmu i projekcijama može se pronaći na službenoj Facebook stranici filma "Lijepo mi je s tobom, znaš".

"Lijepo mi je s tobom, znaš"