Na Harteri piva teče iz fontane!

| Art |

Fontana di Hartera
Fontana di Hartera

Jedna od atrakcija ovogodišnje Hartere koja se održava po osmi put u Rijeci je Fontana di Hartera - jedinstveni je spomenik pivu iz kojeg teče Tuborg i svaku večer časti posjetitelje za vrijeme happy houra. Uz Tuborg Main Stage, koji će na ovogodišnjoj Harteri ugostiti vrhunska glazbena imena, Tuborg je u suradnji s organizatorima pripremio još jednu atrakciju za sve posjetitelje željne osvježenja. Riječ je o razigranom, jedanaest metara visokom spomeniku pivu - Fontana di Hartera -  iz kojeg teče hladni Tuborg i svaku večer časti posjetitelje za vrijeme happy houra od 20.00 do 21.00 sat. Damir Martinović Mrle, idejni začetnik te glavni i odgovorni krivac za ovakvo odavanje počasti dragom mu pivu i sam je navratio po osvježenje. Ova zanimljiva „pivska“ instalacija na Harteri sigurno će razveseliti sve posjetitelje ovog festivala.

Mrle na Fontani di Hartera
Mrle na Fontani di Hartera

Inače Hartera Hartera je lokalni naziv za bivšu tvornicu papira (najstariju tvornicu cigaretnog papira u Europi!). Iako smještena u strogom centru grada (10 minuta hoda) položaj Hartere duboko u kanjonu rijeke Rječine omogućava cjelonoćnu zabavu, što je prava rijetkost za gradske festivale na ovim prostorima, a i šire.

Kada je 2005. skupina entuzijasta pokrenula Hartera Festival s ciljem senzibiliziranja javnosti za ideju da se prostor propale Tvornice papira namijeni kulturnim i javnim sadržajima, rijetki su mogli prognozirati da će Hartera postati jedan od najpoznatijih hrvatskih glazbenih događanja.

Kroz godine je festival rastao, postajao sve ozbiljniji, uz sve više standarde u uređenju prostora, a opušten i prijateljski odnos prema izvođačima i publici postao je njegov zaštitni znak.

Mrle na Fontani di Hartera
Mrle na Fontani di Hartera

Hartera je danas respektabilan trodnevni festival koji je u svojih dosadašnjih 7 izdanja pred oko 35000 gostiju predstavio 200-tinjak nevjerojatno raznovrsnih izvođača i performera iz regije i svijeta, te brojnim popratnim događanjima zaradio titulu drugačijeg i posebnog.

Harteru iskreno voli brojna sljedba koja se istinski zaljubila u fantastičan ambijent stare tvornice i neponovljivu atmosferu cjelonoćnog tulumarenja.

Harteru i dalje cijene oni kojima je glazbena ponuda za prave sladokusce puno važnija od ziheraških mainstream događanja bez duše. Harteru ili ne razumijete ili je obožavate. Baš kako to i treba biti!!!