Taylor Swift danas je izbacila novi album “Midnights”

| Music |

Taylor Swift Midnights

Prije nekoliko mjeseci, tijekom VMA dodjela nagrada, Taylor Swift nas je iznenadila s informacijom kako će 21. listopada izbaciti novi, 10. studijski album. Najvjerniji obožavatelji su si ovaj datum označili u kalendar i konačno ga dočekali. Točno u ponoć po srednjeameričkom vremenu izbačen je “Midnights" koji se sastoji od 13 pjesama i tri bonus pjesme.

Fanovi znaju kako je Taylor upravo 13 sretan broj, dok naziv albuma izvire iz činjenice da je pjesme napisala u noćnim satima i opisuje ih kao 13 noći u njenom životu. Prije izlaska albuma, objavljen je popis pjesama te je otkrila podrijetlo i inspiraciju za neke od njih. "Lavender Haze" pjesma je koja je nadahnuta njenom vezom s glumcem Joeom Alwynom. "Slučajno sam naišla na taj izraz dok sam gledala seriju ‘Momci s Madisona i činilo mi se da zvuči super. Ispostavilo se da je to fraza koja se koristila u pedesetima kako bi se opisao osjećaj zaljubljenosti, opći ljubavni sjaj. Mislim da je to stvarno prekrasno... Pretpostavljam da će svi oni koji su osjetili taj osjećaj dati sve od sebe da zauvijek u njemu i ostanu, da neće dopustiti drugim ljudima da ih spuste s tog oblaka. Živimo u eri društvenih mreža, i ako svijet sazna da smo zaljubljeni u nekoga, upliest će se u to pa se moramo znati nositi s tim. U mojoj ljubavnoj vezi koja je trajala šest godina, morali smo izbjeći mnogo čudnih glasina i priča iz tabloida, jednostavno ih ignorirati. Ova pjesma govori o tome. O ignoriranju tih loših pojava kako bi se zaštitile prave stvari", objašnjava pjevačica.

Taylor Swift Midnights

Tu je i pjesma "Anti-Hero", za koju Swift priznaje da je jedna od najintrospektivnijih koje je ikad napisala. Na pjesmi "Snow On the Beach" surađivala je s još jednom vrhunskom glazbenicom,  Lanom Del Rey.

Postoje četiri verzije albuma koje dolaze u pripadajućim bojama: Plava edicija mjesečevog kamena, Zelena edicija žada, Edicija krvavog mjeseca i Edicija mahagonija. Svaka verzija uključuje 13 pjesama, i klasično opremljenu jednu od četiri verzije albuma s pripadajućom prednjom i zadnjom stranom, jednu od četiri jedinstvenih umjetničkih slika, cd disk u pripadajućoj boji, knjižicu s tekstovima i još do sad ne viđene slike. Dostupna je i vinyl verzija. U suradnji s Targetom izdana je i posebna verzija albuma na kojem se nalaze tri bonus pjeseme, od kojih su dvoje remixevi. Na nekim se pjesmama pojavljuju i gostujući glazbenici poput Lennya Kravitza i Dylana O'Briena.

Uz pjeseme koje su na albumu, Taylor je na svom Instagramu otkrila kako postoje još neke koje su nastale u ludim kreativnim noćima suradnje s njenim kolegama. Taylor je i njih pustila u javnost kao iznenađenje za svoje fanove – riječ je o 7 bonus pjesama koje je nazvala 3am Edition.

Taylor Swift Midnights

Glazbeni kritičari kažu kako je jasno da se Taylor ovim albumom, nakon dva albuma više folk varijante, vratila u pop žanr iz kojeg je i proizašla. Taylorin pop ovaj put daje dojam i zvuči poput popa 70-ih. Slijede nam izlasci brojnih video spotova, Taylorino gostovanje kod Jimmya Fallona i još hrpu toga tako da ćemo u narednim mjesecima puno čitati o Taylor i drago nam je zbog tiga.

Album se fizički nože kupiti na njenoj stranici, a dostupan je i za stream putem Apple, Spotify i Deezera.