Moda definitivno živi u Londonu!

| Art |

Doru�ak kod Tiffanyja
Doručak kod Tiffanyja

Nakon današnjeg Fashion's Night Outa i skorašnjeg London Fashion Weeka, London očekuje kulturno-modna jesen. Osim odlične izložbe Chanel’s Little Black Jacket, koja će posjetiti London 12. listopada, Victoria i Albert muzej ugostiti će izložbu posvećenu kultnim hollywoodskim kostimima. Moramo priznati da malo zavidimo Londončanima na tako bogatom kulturnom životu.

Samo neki od eksponata su kultna bijela haljina Marilyn Monroe iz filma “Sedam godina vjernosti”, mala crna haljina koju je nosila Audrey Hepburn u “Doručku kod Tiffanyja” kao i preslatka “dindrlica” Judy Garland iz “Čarobnjaka iz Oza”.

Sedam godina vjernosti
Sedam godina vjernosti

Posjetitelji će imati priliku vidjeti preko sto kultnih kostima koji su stvarali filmsku povijest, pa će tako vidjeti i kostime iz filmova „Zameo ih vjetar“, „Ples na kiši“, „Vrtoglavica“, „Taksist“, „Zvjezdane staze“, ali i „Pirati s Kariba“, „Spiderman“, „Sherlock Holmes“ i „Željezna lady“. Kustosi pojašnjavaju kako je cilj izložbe predstaviti kostime u pravom svijetlu jer ih gledatelji vrlo često krivo shvaćaju. Osim kostima, posjetitelji će moći vidjeti od čega se sve sastoji posao kostimografa i kako izgleda njihov radni dan.

Izložba je otvorena od 20. listopada  ove do 27. siječnja 2013. godine  tako da svi vi koji je želite posjetite imate dovoljno vremena kako bi isplanirali svoj put u filmsku modnu prošlost.