Mini metropole napravljene od tradicionalnih jela i slastica

| Art |

Bez obzira gdje se nalazite u svijetu, svuda možete pronaći ljude koji jednostavno svoj dan nikako ne mogu započeti bez doručka ili kasnijeg obroka, kad ne mogu izdržati do ručka pa su primorani otići na užinu. Takve ljude možemo sresti od New Yorka do Marakeša, a jedino što ih razlikuje su obroci koje tradicionalno jedu u svom gradu.

Ilustratorica Bea Crespo i fotograf Andrea G. Portoles razvili su suradnju ne bi li stvorili seriju fotografija pod nazivom „Brunch City“. Koristeći se hranom kao umjetničkim medijem, ovaj duo koristio je svu moguću hranu od korice kruha do jogurta, ne bi li prikazali arhitektonske krajolike i scene koje su relevantne za prikaz gradskog karaktera i kvalitete.

Gaudijeva slavna katedrala Sagrada Familia izrezana je iz papira i postavljena na vrh slavne kriške kruha s katalonskom rajčicom – tipičnim obrokom toga područja. Rim ćete prepoznati po Koloseumu koji se nalazi na sladoledu, a Pariz na korasanu. Zbirka zajedno spaja fotografije, putovanja, obrte i kuhinju podsjećajući stanovnike gradova na vlastitu i svjetsku kulturu koja ih okružuje i na samom kraju i definira.

Pariz na cupcakeu
Pariz na cupcakeu