Mickey Mouse u očima Damiena Hirsta

| Art |

Mickey Mouse suvremenog umjetnika Damiena Hirsta
Mickey Mouse Damiena Hirsta

Jedan od najvećih živućih suvremenih umjetnika na svijetu, Damien Hirst danas je objavio kako će izgledati dijelo koje je će dati na Christie's aukciju u dobrotvorne svrhe. Slika pod nazivom "Mickey" biti će i izložena javnosti kao dio Christie's izložbe koja će prethoditi aukciji i koja će se održati od 8. veljače pa sve do aukcije.

Na poziv kompanije Disney, Hirst je napravio zanimljivi remake skice Mickey Mousea u svom već poznatom točkastom stilu. Naime, radovi Damiena Hirsta iz njegove kultne točkaste serije najpoznatija su njegova djela koja su nastala od 1988. do 2011. godine i možemo reći da je Hirst globalno prepoznat upravo prema svom šarenom točkastom uzorku.

Remakeom poznatog i omiljenog Disneyevog lika, Hirst slijedi brojne renomirane umjetnike poput Andya Warhola, Roya Lichtensteina i Claesa Oldenburga. Povodom ovog djela Hirst je izjavio: "Mickey Mouse  predstavlja sreću i veselje kod djece i cijeli sam njegov lik sveo na nekoliko jednostavnih elemenata odnosno točaka. Nadam se da će se svidjeti ljudima jer je i dalje izuzetno prepoznatljiv - ipak je Mickey snažna i univerzalna ikona."

Ovo Hirstovo djelo biti će licitirano na aukciji za pomoć udruzi "Kids Company" kao dio Christie's aukcije pod temom "Večer poslijeratne i suvremene umjernosti" koja će se održati 13. veljače. Poznato je kako Hirst već šest godina surađuje s ovom udrugom i njihovim odjelom za umjetničku terapiju pa ne čudi što sav prihod ide upravo ovoj udruzi. Inače, ova udruga daje praktičnu, emotivnu i edukativnu podršku zlostavljanoj djeci s raznim problemima.