Mick Jagger snima film o Elvisu Presleyju?

| Art |

Mick Jagger
Mick Jagger

Frontmen Rolling Stonesa Mick Jagger i njegova produkcijska kompanija Jagged Films žele se udružiti sa studijom 20th Century Fox u snimanju filmske biografije Elvisa Presleyja. Upoznati s projektom tvrde da je još uvijek u preliminarnoj fazi. U prošlogodišnjem intervjuu, Elvisova kćerka Lisa Marie Presley izjavila je kako nije zadovoljna dosadašnjim prikazivanjima svog oca. "Do sada ništa nije urađeno kako treba, ništa što bi prikazalo sve aspekte njegove ličnosti. Ipak, to će se dogoditi", rekla je.

Posljednjih godina se često govorilo o potencijalnoj Elvisovoj filmskoj biografiji. Mnogi su pokušavali "pogurati" projekt, od tvorca "Idola" Simona Fullera, pa do milijardera Stevea Binga, ali su im se brojne prepreke, poput scenarija i intelektualnog vlasništva, našle na putu. Očito je bio potreban netko poput Micka Jaggera, tko iza sebe ima čitavu rock & roll povijest, da ostvari projekt. Bio je jedinstven umjetnik, original u okruženju imitatora", rekao je Jagger o Elvisu.

Iz Foxa nisu mogli potvrditi ništa više osim da studio još uvijek ima u planu film "Last Train to Memphis", na kojem rade gotovo čitavo destljeće. Film je baziran na biografskoj knjizi Petera Guralnicka.