Među 10 svjetskih festivala s najboljom lokacijom našao se i jedan hrvatski!

| Art |

Najpoznatiji ljetni glazbeni festivali kao što su Bonnaroo, Coachella, Tomorrowland i Lollapalooza, su monolitna događaja koja se razlikuju na mikro razini, no češće na mnoge druge načine te u velikoj mjeri, nalikuju jedni na druge. Održavaju se za nekoliko desetaka tisuća osoba željnih zabave u ekspanzivnim poljima s uglavnom izmjenjivim glazbenim postavama. Ali svijet je veliko mjesto i ljudi imaju eklektičan ukus, stoga ne čudi da fenomenalni glazbeni festivali svih vrsta subkultura i osoba avanturističkog duha iskaču diljem svijeta, pružajući protuotrov korporativnim gospodarima koji imaju tendenciju dominirati scenom.

Tako se na listi 10 svjetskih festivala s najboljom lokacijom, među festivalima kao što su Electric Forest u Rothnuryju (Amerika), Into The Valley u Rättviku (Švedska), Festival No.6 u Portmeirionu (Wales) i Traena Music Festival koji se održava na malenim otocima u Norveškoj, našao i jedan fenomenalan i potpuno drugačiji festival u Hrvatskoj - Obonjan.

Obonjan

Riječ je o savršenom ljetnom odmoru s festivalskim obratom koji traje od 28. srpnja do 6. rujna. Festival, odnosno festivalski koncept, dobio je ime po samom otoku na kojem se održava, a za one koji ne znaju, Obonjan je otočić koji se nalazi u šibenskom akvatoriju, nedaleko od otoka Zlarina. Nekada je bio poznat kao otok zmija, ali su one istrijebljene uvozom mungosa na otok.

Obonjan

Uživanje u hladu borova nadograđeno je izgradnjom ovih idiličnih, stabilnih šatora koji djeluju filmski i pomalo nestvarno. Ove su moderne šatori-kućice potpuno opremljene uključujući i iznimno udobne krevete te klimu, a ugositi mogu 4 osoba. Ispijanje kave ili vina na ovome trijemu s ovakvim pogledom, iskustvo je koje nikada nećete moći ni htjeti zaboraviti.

Obonjan

Kristalno čisto more i fantastična netkanuta priroda koja krasi Obonjan upotpunit će i gastro iskustvo koje ćete moći doživjeti na otoku u sklopu ovog impresivnog festivala. No kada je glazba u pitanju, sva se osjetila, osim sluha, gase - svaki dan ćete dan na Obonjanu pronaći eklektično leglo zvukova i melodija. Od ambijentalne elektronike i glazbe koja savršeno pristaje uz zalazak sunca pa sve do reggaea i kasnonoćnog rave-upa. Izbor će goditi svima, to vam garantiramo mi. I da, bit će jednoroga na napuhavanje!

Više o festivalu saznjate ovdje.

Obonjan