Mali reporteri u samom centru Zagreba

| Art |


Tko ili što je kraljica novinarstva? Kako od vijesti nastaje velika priča? Zahvaljujući MALIM REPORTERIMA i novinarskoj radionici 4SOBE vaši se klinci i klinceze, stari od 10 do 16 godina, mogu naći baš u ulozi novinara i reportera.

Cilj novinarske radionice ogleda se u svladavanju novinarskog umijeća kao vještine medijskog izražavanja, korištenja informatičkih tehnologija, kao i obrade tekstova i fotografije. Također, polaznici radionice će se upoznavati s čarima novinarske profesije, funkcioniranjem i organizacijom tiskanih i elektronskih medija. Kroz predviđen plan Ane Miščević, Marije Pajić i Dorijana Elezovića, dugogodišnjih televizijskih novinara, svi polaznici će do kraja radionice savladati osnovne oblike novinarskog izražavanja, kroz teorijska predavanja i praktične radove. 

Tijekom trajanja radionice, svaki polaznik će naučiti kako odgovoriti na pet novinarskih pitanja: TKO? ŠTO? GDJE? KAD? KAKO? Analizirajući lokalne i nacionalne medije, polaznici će naučiti kako razmišljati na novinarski način, a posjet medijima će im omogućiti da vide kako novinarstvo funkcionira i u praksi.