Maestro Ivo Pogorelić u Vatroslavu Lisinskom

| Art |

Ivo Pogorelić
Ivo Pogorelić

Genij glasovira, maestro Ivo Pogorelić povodom 40. obljetnice Lisinskog!

Najpoznatiji hrvatski pijanist u svijetu, umjetnik nakon čijih je nastupa publika i kritika podijeljena između posvemašnjeg oduševljenja i potpune indignacije, Ivo Pogorelić nakon dugo vremena održat će koncert i to 28 prosinca s početkom u 19 i 30 sati u KD Vatroslav Lisinski u Zagrebu.

Neki ga nazivaju genijem, a neki ekscentrikom; kritičari su također podijeljeni. Slici koju ima u javnosti on sam pretpostavlja težak rad: „Ja služim umjetnosti, ja sam sluga. Nekima sve to izgleda veličanstveno, s kavijarom, šampanjcem i palačama. U redu. I to je dio programa. Ali sutra, kad se probudim, ja nemam ništa od svega ovoga. Jedino što imam je sjesti za glasovir i ići dalje..., svirati“. Mnogi kritičari pisali su mu panegirike: „Pogorelić čini da glazba zvoni s uzbuđenjem kada je to potrebno, dopuštajući mekšoj, polaganoj glazbi da se istakne prirodnim dostojanstvom…“ Ili: „Muževan i virilan u jednom trenutku, delikatan i nevin u sljedećem...“ te stoga ne začuđuje što su njegove snimke postale najprodavaniji albumi klasične glazbe do sada.

Ne propustite genija glasovira koji će svirati Chopina na prvom svečanom koncertu obilježavanja 40 godina uspješnog djelovanja Koncertne dvorane Vatroslava Lisinskog. Uz svjetsku pijanističku zvijezdu i Chopinov koncert u ovaj neprocijenjiv događaj bit će utkana i glazba hrvatskoga skladatelja po kojemu je dvorana dobila ime – Vatroslava Lisinskog, kao i čudesno simfonijsko ostvarenje velikog ruskog umjetnika P.I.Čajkovskog.

Naš prijedlog kako da provedete 28. prosinac je upravo -koncert Ive Pogorelića!

Cijena ulaznica iznosi 160/200/240 kn te se može kupiti na blagajni Dvorane i web stranici:  www.ulaznice.hr .