Večeras otvorenje izložbe \\\\\\\\\\\\\\\"Djela u potrazi za kupcem\\\\\\\\\\\\\\\"

Kuća hrvatskog dizajna: Halo, čujemo li se?

| Art |

Ku�a hrvatskog dizajna
Kuća hrvatskog dizajna

Večeras će u okviru programa Ljetni diskont kulture u Centru za kulturu Trešnjevka (Park Stara Trešnjevka 1 / Atrij) biti otvorena izložba „Djelu u potrazi za kupcem“ koja je ujedno i predstavljanje udruge “Kuća hrvatskog dizajnaOva će se udruga na multimedijalnoj i prodajnoj izložbi predstavit modnim ilustracijama, instalacijama, fotografijama i filmom, a uz članove udruge na njoj će sudjelovati i studenti Tekstilno-tehnološkog fakulteta (klasa prof. Nine Režek). Izložba će se moći pogledati od 5. do 7. rujna pa ukoliko vas zanima modni dizajn, svakako navratite do Trešnjevke.

Tko će zasjesti na "prijestolje" Stephana Lupina, unikatni rad u koji je utkano puno muževne snage i profinjene poetike, možda će već večeras na otvorenju izložbe ovjekovječiti fotoaparatom i sam autor na izložbi.

Umjetnici različitih zanimanja, originalnih radova i puni predanosti odabrani su za ovo dvodnevno multimedijalno događanje igrom slučaja. Ali sve ih povezuje jednako snažno traganje za smislom.

Izložena djela primijenjene umjetnosti, a to znači unikatno oblikovanje s maštom i namjenom, razveselit će sladokusce stvaralačkih posebnosti, prepoznati će ugledna imena međunarodnog ugleda i otkriti nova, mladenačka, na startu. U stvaralaštvu zapravo svi su stalno na početku. Otkrivaju, nadograđuju, istražuju, igraju se i promišljaju. Svaki rad ispočetka. Svaki s uzbuđenjem i neizvjesnim ishodom. A onda javnosti na prosudbu.

Kuća hrvatskog dizajna koja si je uzela u zadatak promoviranje i promicanje djela hrvatskog dizajna u suradnji s primijenjenim umjetnicima, profesorima i studentima Tekstilno tehnološkog fakulteta i Galerijom Modulor krenula je u potragu za kupcima. Pitaju se ima li još prostora, fizičkog i duhovnog, za njihova djela? Oni još uvijek vjeruju da je kreativnost najviši duhovni oblik humaniteta. Na izložbi su svjesno izmiješali razne pristupe likovnosti, senzibilitete, tehnike, načine, medije, brendove i početnike. I svi još jednako vjeruju da su potrebni ovom društvu te da jedni drugima trebaju. Tu i danas, ovom društvu. Njihova poruka je: „Halo, čujemo li se, vidimo, osjećamo?“

Na izložbi sudjeluju:

Renata Azinović, skulptura

Andrea Bassi, keramika

Danijela Bilić, dizajn torbice

Smiljka Franjić, slika i nakit

Korana G. F., video

Višnja Kmetić, tradicijski nakit

Dragutin Dado Kovačević, grafike i oslikani tekstil

Stephan Lupino, dizajn stolice i slika

Vesna Kutnjak - SheShe Lee, fotografije ogrlica i dizajn mašna za cipele

Andrijana Etna Maar, dizajn odjeće

Anita Marković Vrbanc, nakit

Mura Pehnec, dizajn odjeće

Darinka Pinjuh, dizajn broševa

Pupa Franca, kačkani nakit

Barbara Radelja, instalacija s modnim ilustracijama

Toni Rico, dizajn odjeće

Milena Rogulj, dizajn odjeće

Studenti TTF-a , mape s modnim ilustracijama

Tatjana Tkalčec, dizajn svjetiljke

Diana Viljevac, dizajn odjeće

Ku�a hrvatskog dizajna
Kuća hrvatskog dizajna