“Kapulica&Lampioni” seli na tržnicu Dolac i dobiva humanitarnu notu

| Art |

“Kapulica&Lampioni – želje je lakše ispuniti uz Vip!"
“Kapulica&Lampioni – želje je lakše ispuniti uz Vip!"

U ponedjeljak, 22. prosinca, posjetitelji će s tržnice Dolac pustiti u nebo 3.000 lampiona s lijepim željama na petom jubilarnom performansu “Kapulica&Lampioni – želje je lakše ispuniti uz Vip!". Lampioni će se moći preuzeti na Dolcu, na dan performansa, već od 18.30 sati uz minimalnu preporučenu donaciju od simboličnih 10 kuna. Vipnet, partner performansa, udvostručit će prikupljeni iznos za potrebeudruge za pomoć djeci i obiteljima suočenim s malignim bolestima “Krijesnica”. Autor performansa, akademski slikar i grafičar Krešimir Tadija Kapulica tom je prilikom najavio puštanje 3.000 lampiona s lijepim željama u zagrebačko zimsko nebo. 

Izuzetno sam sretan što ćemo peti put zaredom moći uživati u predivnoj slici neba ispunjenog lampionima i vizurama mog omiljenog grada. Uvijek poželim da se lampioni puste i sljedeće godine, no povodom petog, jubilarnog performansa pripremam specijalno iznenađenje za sve posjetitelje te se nadam da će mi lampioni ovu posebnu želju i ostvariti. Ne propustite biti na Dolcu u ponedjeljak, 22. prosinca u 20 sati i svjedočiti jednom od najljepših prizora te trenutaka sreće i zajedništva”, izjavio je autor performansa Krešimir Tadija Kapulica. 

“Kapulica&Lampioni – želje je lakše ispuniti uz Vip!"
“Kapulica&Lampioni – želje je lakše ispuniti uz Vip!"

Udvostručit ćemo sredstva donirana za lampione namijenjena udruzi Krijesnica u želji da maksimalno poboljšamo uvjete smještaja za obitelji koje nisu iz Zagreba, a čija se djeca liječe na onkološkim odjelima zagrebačkih bolnica. U projekt će se uključiti i naši zaposlenici koji će volonterski pomagati na samoj manifestaciji pri podjeli lampiona građanima.” rekla je Dubravka Jusić, direktorica Korporativnih komunikacija Vipneta

Kako Krešimir Tadija Kapulica gotovo svakodnevno, tijekom cijele godine prima upite o puštanju lampiona diljem Hrvatske, u suradnji s Vipnetom, ove mu se godine ostvarila želja da omogući puštanje lampiona svima. “Za sve one koji neće moći biti s nama na zagrebačkom Dolcu pripremamo malo iznenađenje – web i mobilnu aplikaciju putem kojih će moći sudjelovati u puštanju lampiona i zaželjeti želju bez obzira na to gdje se nalazili”, zaključila je Dubravka Jusić, direktorica Korporativnih komunikacija Vipenta.

S press konferencije “Kapulica&Lampioni – želje je lakše ispuniti uz Vip!"
S press konferencije “Kapulica&Lampioni – želje je lakše ispuniti uz Vip!"