Kako je bilo na glazbenoj radionici Borisa Đurđevića?

| Art |

Valerija Novak, Boris Đurđević, Marin Gospić, James Perry i Luka Tralić

Povodom predstavljanja novog singla za inozemno tržište jučer je glazbeni producent Boris Đurđević održao besplatnu radionicu u prostorijama EMI učilišta u Zagrebu. Jedan on najpoznatijih hrvatskih glazbenih producenata, koji gradi inozemnu karijeru pod imenom Eric Destler, u suradnji s američkim glazbenikom i pjevačem Jamesom Perryem producirao je novi singl "Magic" za europsko i američko tržište. U sklopu interaktivne radionice polaznici koji su tijekom prošle godine pohađali tečaj audio-inžinjeringa i tečaj produkcije elektroničke glazbe mogli su iz prve ruke vidjeti kako je nastao master za navedeni singl.

Boris Đurđević drži predavanje o masteringu
Boris Đurđević drži predavanje o masteringu

"Bilo mi je zadovoljstvo podijeliti s polaznicima EMI Učilišta mali dio znanja o masteringu na jednostavan i praktičan način, tim više što sam tom prilikom premijerno pustio novi singl i dobio pozitivne reakcije. Vjerujem da su danas i ovi mladi ljudi koji se žele baviti glazbenom produkcijom dobili ono što su očekivali te da će preneseno znanje i iskustvo pametno iskoristiti.", izjavio je Boris Đurđević nakon održanog predavanja.Ravnatelj EMI Učilišta Marin Gospić s kojim Boris već treću godinu surađuje kao gost predavač u sklopu produkcije elektroničke glazbe izrazio je zadovoljstvo održanom radionicom te zaključio: "Drago mi je što je Boris izabrao našu školu za prezentaciju nove pjesme i održao besplatnu radionicu o masteringu našim bivšim polaznicima. Time smo pokazali da mislimo na njih i da održavamo kvalitetan follow up u odnosu na sve polaznike našh tečajeva. Boris je kao i uvijek bio izvrstan gost i predavač te sam siguran da ćemo to isto ponoviti kad počnu redovna predavanja što nas očekuje već od idućeg tjedna."

Eric Destler i James Perry
Eric Destler i James Perry

Osim zainteresiranih maladih učenika, radionicu kao i novi singl došli su poslušati i redoviti predavači EMI Učilišta, među kojima su i Luka Tralić Shot (Elemental) i Damir Ludvig (Astralis) te DJ Damir Gomuzak D and G s kojim je Eric Destler više puta surađivao na raznim remixevima.