Jubilarni 10. Velesajam kulture kuca na vrata!

| Art |

10. Velesajam kulture
10. Velesajam kulture

Jubilarni 10. Velesajam kulture održat će se u Studentskom centru, Savska 25, od 10. do 12. listopada, a ulaz na sve programe je besplatan. Ovogodišnji Velesajam kulture napravljen je u suradnji s udrugom PMS!, a za svoj deseti rođendan Velesajam kulture stavlja naglasak na promoviranje zdravog načina života. U tri festivalska dana, održat će se 11 radionica, 5 predavanja te okruglih stolova, 3 koncerta, 2 DJ večeri, jedna modnu reviju, jedna predstavu za djecu, jedna Književnu večer te dani Otvorenog ateljea, u sklopu kojeg će se predstaviti niz mladih kreativaca.

Photo by Damir Žižić
Photo by Damir Žižić

Festival se otvara u četvrtak, 10. listopada s programom za najmlađe, predstavom kazališta Tvornice lutaka „ Grašak na zrnu kraljevne“ . Slijedi predavanje i radionica edukativnog karaktera na temu „zdrave grickalice“, koju će održati kulinarski akademik Branko Ognjenović iz kulinarskog studija Majstor kuhar. Temama zdravog načina života, prehrane i tjelovježbe bavit će se i predavanja „Jedem zdravo i fino“ i „Zeleni grad“, vrtlarska radionica te radionice bokwa fitnessa, ekstremnog fintessa, hula hoopa i shiatsu masaže.  Održat će se i razmjena sjemenja u suradnji s udrugom za očuvanje bioraznolikosti i kulturne baštine Rustica, čakovačkom udrugom Bio vrt - u skladu s prirodom  i našim kućnim Vrtuljkom SC.

Kroz sva tri dana provlačit će se program Otvorenog ateljea, trodnevne edukativne platforme za razmjenu znanja i vještina. Na Velesajamskom izdanju ateljea, sudjelovat će članovi udruge PMS (Prostora Manufakturne Slobode), Fistt i razni kreativci, koji će kroz različite tehnike kreativnog izražavanja ( šivanje, pletenje, kačkanje, kaširanje, recikliranje raznim materijala i sl.) educirati posjetitelje i pokušati potaknuti njihove vlastite stvaralačke snage. Za zabavni dio festivala, zaduženi su odlični bendovi ST!llness, Big Strip Gorila i Mario Rašić bend te dva programa KSET CAFFE i Trip To Zion. Jedva čekamo Velesajam kulture!

ST!llness
ST!llness