Jezive zgrade izgrađene od ljudskih kostiju

| Art |

Možda zvuči bizarno, ali kosti su se kao materijal za izgradnju koristile kroz stoljeća. Donosimo vam neke od najpoznatijih i najvećih građevina koje su izgrađene upravo od kostiju.  


Korištenjem lubanja svojih neprijatelja za izgradnju kula slale su se  snažne poruke. Godine 1809, na pola puta prvog srpskog ustanka protiv Otomanskog carstva, turski general Hurshid paša okupio je 952 pobunjenika i ubio ih te je njihove lubanje iskoristio za ovaj užasan projekt u blizini grada Niša. 

Ovaj jedinstveni hram ukrašen je s oko 3000 lubanja i bezbroj kostiju.

.

Također poznat kao "crkva kosti Kutna Hora", zgrada izgleda kao skroman samostan, ali unutra se nalazi mnoštvo raskošnih detalja poput lustera,  svijećnjaka od kosti kao i mnogi drugi ukrasni predmeti izrađeni od kostiju.

Lokalna povijest tvrdi da su tijekom 16. stoljeća mnoga groblja uništena.  Redovnici su, da bi spasili ostatke, počeli skupljati kosti te su ih stavljali po katedrali i spremali što je dalo u konačnici današnji izgled.

Ostaci od 5800 Austrijanaca korištena su u ovom čudu koje je u velikoj mjeri izgrađeno 1405.

Kuća čiji je vlasnik napravio zidove od rezanih kostiju. Mnogi i dalje ne vjeruju da je to napravio, ali srećom radi se o kostima životinja. 

Gotovo 4000 kostiju franjevaca nalazi se u ovom podzemlju ispod crkve. Malo je sablasno što su postavili i  lutke s kostima.