Jedva čekamo početak Illectricity festivala!

| Art |

Illectricity festival

Moj današnji izbor je deveti festival audio-vizualnih umjetnosti, Illectricity, koji će se održati od 29. studenog do 7. prosinca 2013. na više lokacija u Zagrebu. Hrvatski festival u hladnijem dijelu godine, koji dugu tradiciju temelji na otkrivanju novih glazbenih trendova zagrebačkoj festivalskoj publici, i ove je godine objavio sjajan lineup koji se uvijek očekuje s nestrpljenjem, a Illectricity festival predstavit će ga glavne večeri 7. prosinca u pogonu Jedinstvo.

Pablo Bolivar
Pablo Bolivar

Illectricity će i ove godine biti edukativnog karaktera, a program će kroz 10 dana održavanja u glazbenom dijelu predstaviti brojne izvođače, te obuhvatiti događanja na temu glazbe i interaktivnih vizualnih umjetnosti. Tradicionalno se festival otvara s večeri Soundclash, a 29. studenog će se zvučno sukobiti četiri kolektiva. Bounce iz Budimpešte, ljubljanski Don't Make New People, splitski LoopJunkies te CFSN DJs iz Zagreba. Nucomers Night u Kino Klubu Jadran Film 30. studenog pokazat će tko će u narednim godinama osvajati srca hrvatskih clubbera. 4. studenog od 20 sati CFSN i Hiperprodukcija predstavljaju Bring Your Own Beamer u velikoj dvorani pogona Jedinstvo, a iste večeri Kontejner i Galerija Močvara predstavljaju Tao G. Vrhovec Sambolec i njegov performans Solid Sound u maloj dvorani. Videoskop Guerilla na nepoznatoj lokaciji 5. studenog predstavlja rad VJ-a na javnoj površini u Zagrebu, a lokaciju i ostale detalje saznajete na sam dan na Illectricity Facebook stranici. Otkriven je i program glavne večeri Illectricity Festivala koji će 7. prosinca 2013. predstaviti prave audio poslastice. Među njima su Pablo Bolivar live, Eliphino, Rockwell, Strobelyx live, Nucomers Night pobjednik te CFSN DJ-evi. 

Eliphino
EliphinoEliphino

Glazbenik kojemu se ja najviše radujem je Tom Wrankmore, poznatiji kao Eliphino, koji je u glazbi od malih nogu, a od prvotnog utjecaja hip-hopa proširio je paletu utjecaja na house i garage, potpisao je za Gilles Petersonovu Brownswood Electric kompilaciju, remiksira mnoge kolege te je izbacio EP Undivided Whole. Eklektični setovi uključuju širok spektar zvukova, od hip-hopa, garagea, housea, preko R'n'B-a, do dancehalla i junglea.

Eliphino - More Than Me